Dag twee van de BeMC en tweede dagzege voor Mathieu van der Poel

Ook de tweede dag is een zege geworden voor Mathieu van der Poel. Dat het mountainbiken hem ligt is duidelijk, dat de BeMC hem goed doet is ook duidelijk. Mooie tweede dagoverwinning en een versteviging van zijn klassement ambities. Hans Becking die gisteren een dag kende met een lekke band en liet lopen is vandaag tweede geworden, de man in vorm haalt dan zijn gram voor gisteren. Tiago Ferreira is derde en geeft toch al stevig toe op Hans Becking.

De tweede dag brengt wel wat reuring in het klassement, de vele hoogtemeters en kilometers eisen hun tol. De gekende mannen komen dan toch boven drijven, er zijn er die iets weg zakken. Een compleet seizoen top rijden is moeilijk, het maakt de wedstrijd natuurlijk alleen maar spannender. Mathieu van der Poel toont zijn goede vorm na een lange dag waarin drie bikers de wedstrijd hebben bepaald. Hans Becking kan nog het langste dicht bij van de Poel blijven. Wereldkampioen Ferreira heeft het moeilijk in de finale en komt minuten later binnen.

Hans Becking, tweede vandaag met zijn commentaar op deze enerverende dag in het zadel,

“Hans Becking, Het was leuk dagje. Gisteren heb ik door de lekke band wat laten lopen. Ik rij hier op mijn gevoel en vandaag waren de benen goed. Mathieu van der Poel was gewoon te sterk. Die vraagt niet eens om over te nemen, in het wiel overleven en tweede worden. En dat gaat hard. Morgen is de derde dag, derde dagen daar ben ik goed in, misschien een leuk presentje voor mezelf”
“Frans Claes,  Na 1 uur wedstrijd kwam ik samen met Van der Poel en Ferreira op een natte gladde asfaltstrook ten val. Daar bezeerde ik terug mijn pijnlijke knie van gisteren. 10 km verder deed ik zelf iets doms en ging stom onderuit met een lekke band als gevolg. Ook opnieuw gekwetst aan dezelfde knie. Ik verloor er toch heel wat tijd mee en de voeling met de kopgroep. Aan de volgende bevoorrading nam ik dan een nieuw wiel en kon ik met de achtervolgende groep op pad. Ik was echter helemaal uit het goeie ritme en samen met Joris Massaer moesten we de rol op 30 km van de meet lossen. Ik hervond echter mijn betere benen en kon in het slot toch nog naar de 9e plaats rijden. Niet meteen wat ik in gedachten had maar spijtig genoeg hoort dit soms ook bij de wedstrijd. Morgen nog eens een goede dag er uit persen zonder pech”
De vrouwen hadden met Jovana Crnogorac degene die vandaag als snelste uit het bos kwam. Jovana vertelde erg gelukkig te zijn met deze dag, alles in het teken van de komende twee worldcup wedstrijden. Tweede is Stefanie Dohrn en derde Alice Pirard.
Jovana Crnogorac “Finally i feel good racing since a long time…today was a good day out there and i felt really good from the start,even if i started as totally with no pressure and with a positive mind to enjoy on the bike. I had a flow and the legs were good today. I am looking forward to tomorrow and to prepare for the important once for next 2 weeks with world cup”