Dag twee van het WK Cyclecross Masters in Mol heeft goud en twee maal zilver voor Nederland

Dag 2 van het WK cyclecross Masters in Mol aan het Zilvermeer brengt Nederland 3 medailles. De eerste die een mooi podiumplaats pakt met het zilver is Jordy Luisman in de categorie 30-34 jaar. De tweede is Maarten Nijland in de 40-44 klasse met zilver. De derde medaille is Erik Dekker met het hoogste wat je kan halen, goud in de categorie 45-49 jaar.

Jordy Luisman is samen met bv Mattijn Motshagen en Atse ten Brinke een van de favorieten voor de titel in de klasse 30-34. Veel zal vandaag voor deze crossers afhangen van de opstelling aan de start. Helemaal achteraan starten is niet bevorderlijk voor de eerste snelle rondes die je kan rijden aan kop van het veld. Met een veld van 36 rijders gaan ze van start en daar heb je in Mol je handen vol aan de eerste rondes. Jordy kan dan net als vorig jaar een tweede plaats veilig stellen en dat levert hem een mooie zilveren plak op. De winnaar was dan duidelijk te sterk met 14 seconden voorsprong. Mooi resultaat van Jordy. Mattijn Motshagen kan een 5e plaats veilig stellen en Atse ten Brinke valt net buiten de top tien met zijn 11e plaats. In de breedte een mooi aantal uitslagen in deze klasse. Voor alle rijders een dikke proficiat met het resultaat.

Maarten Nijland is een andere voormalige topcrosser die het ook bij de masters gaat proberen, de Masters 40-44 in dit geval. Maarten die natuurlijk ook een favorietenrol krijgt toebedeeld samen met Maikel Govaarts. Vanuit de achterste rangen zichzelf naar voren gevochten samen met Christian Heule en dan op 20 sec van de winnaar een mooie tweede plaats pakken aan het Zilvermeer. Gefeliciteerd Maarten met deze tweede plaats en de zilveren plak. Maikel Govaarts kan ook bij de eerste 10 en is met een 7e plaats niet helemaal tevereden daar het een paar ronden duurde voor hij het goede ritme had gevonden. Ook hier ruim 70 renners aan het vertrek wat aangeeft hoe de crossers over een WK denken.

 

Erik Dekker mag dan aan de slag in een zeer goed bezette 45-49 klasse. Met rasechte kleppers als Arne Daelmans ( ex prof ) en Edwin Raats is het een zware opgave vandaag voor hem. Daelmans en Raats staan op de tweede en eerste rij bij de start, Erik Dekker op plaats 72 en dat betekend de 9e rij op de start. een groot veld van 78 renners gaat hier van start. Voor Edwin Raats die de Europese titel in zijn bezit heeft dit jaar en Erik Dekker zal het een zware opgave worden. Edwin heeft helaas zijn dag niet en zal vandaag 9e worden, de teleurstelling is natuurlijk groot voor de Helmondse kampioen die al vele titels op zijn palmares heeft staan. Erik Dekker vecht zich dan zo goed en kwaad als het gaat naar voren en kan het ongelofelijke presteren, kampioen worden en Arne Daelmans nog verslaan met 2 seconden. Zeer mooie prestatie van Erik dekker en een hele dikke gefeliciteerd aan de nieuwe wereldkampioen in de klasse 45-49.

Commentaar van Erik na zijn prestatie; Wat ik oprecht verwachte , gebeurde niet. Niet mee doen voor de winst. Mijn start was super slecht. Ik kon nergens heen. Eenmaal in het zand aangekomen ging ik als een speer. Resultaat na 1 ronde:7e op “maar” 5 sec van de onklopbare Daelmans. Met nog 1 ronde te gaan sloot ik vooraan aan en kon in het zand verschil maken. Fysiek een zeer goede dag en vooral geen fouten gemaakt. Een top combi! Al met al een speciale dag die begon met weinig hoop op winst. Zo zie je maar….

De volledige uitslagen kun je hier vinden http://www.wkmasterscyclocross.be/resultaten/

Fotocredits via FB van Jordy Luisman , Erik Dekker en Maarten Nijland.