David Nordemann als herboren seizoen 2021 in

David Nordemann heeft net als veel atleten op de fiets ook een operatie aan zijn vaatvernauwingen gehad. Het zat er altijd in, maar net niet heet het dan zo mooi. Verzurende benen en tegen een plafond aan zitten met je benen, is een veelgehoord euvel. Ook bij David is de operatie in augustus goed verlopen en het resterende gedeelte van 2020 was een jaar om te herstellen en beter te worden. Drie tot vier maanden staat er voor herstel en inmiddels zijn we ruim 6 maanden verder. David is en blijft een Nederlandse mountainbiker die veelbelovende capaciteiten heeft, maar dit was even een streep door de rekening. Zoals vele anderen die hem voorgingen, is het een David 2.0 of niet die nu het nieuwe seizoen in gaat. Offroadbikers.eu heeft een whatsapp video-interview met David om te peilen hoe de vlag er nu bij hangt. Wie kan dat ons beter vertellen dan de persoon in kwestie.

Foto: Irmo Keizer

David, hoe gaat het nu met je zes maanden na deze ingrijpende operatie?

Ik heb op een gegeven moment de keus gemaakt tussen stoppen met topsport of doorgaan. Moeilijke keus, maar het lijkt er zeker op dat ik de goede keus heb gemaakt. Het gaat ook weer de erg goede kant op met de trainingen. De operatie is gedaan door dokter Schep en was wel nodig, omdat het een heel beperkende factor was voor mijn benen.

Ben je met je trainingen al op een punt dat je kan zeggen dat er een David 2.0 is die beter is geworden?

Het heeft al geholpen, volle bak is weer mogelijk en beter dan eerst. Belangrijk om trainingen te doen op volle belasting ivm vertrouwen. Eerst wilde ik nog CX-wedstrijden doen. Echter door alle problemen met de wedstrijden, het vele controleren wat je dan moet doen en de bubbel waarin je moet leven, heb ik van de CX wedstrijden afgezien. Alleen trainen en wedstrijd gerichte training heb ik gedaan.

Corona is nog steeds een spelbreker, hoe staat het met je trainingen in het buitenland ?

Nee, ik ben nog niet op trainingskamp geweest. Heb er bewust voor gekozen om het niet te doen. Het is natuurlijk ook wel een erg aparte tijd om nu veelvuldig te gaan reizen. Meer risico is absoluut niet de bedoeling. Deze week vertrek ik wel naar Turkije, naar Alanya om precies te zin. Vrijdag, zaterdag en zondag rijd ik daar wedstrijden. De hoofdzaak zal zijn om terug in wedstrijdvorm te raken, te kijken hoever ik conditioneel sta en terug de confrontatie aan te gaan met mijn collega mountainbikers.

Is je wedstrijdplanning al ingevuld, er zijn er die al deze maand verschillende races rijden ?

Alanya is voor punten en ik zit al op redelijk op niveau, verwacht ik. Hier gaan we eerst op jacht naar UCI punten, omdat je die nodig hebt om verder naar voren te staan aan de start van vooral wereldbekerwedstrijden. Na Alanya ga ik met het team naar Italië voor een trainingskamp en de nodige verplichtingen die we hebben naar onze sponsoren en publiek toe. Foto’s maken is ook erg belangrijk. Ik ben overigens niet zenuwachtig om in competitie te komen. Ik heb geen verwachtingen, maar voel me wel erg goed.

Wat is je grootste wens in het nu snel naderende seizoen ?

Kwalificatie voor de Olympische Spelen zou het mooiste zijn, daar ga ik ook voor. Als ik in Nove Mesto en Albstad tijdens de wereldbekerwedstrijden 1 keer 6e of 2 keer bij de eerste 12 zou eindigen, heb ik me in principe gekwalificeerd. Daar doe ik momenteel bijna alles voor als doel. Helaas is het EK na de wereldbekerwedstrijden, maar ook tijdens het EK en  WK wil ik zo hoog mogelijk eindigen en daar is veel op toegespitst.

 

Vanaf de zijlijn kijken wij toe als toeschouwer en liefhebber van de mountainbikesport. Offroadbikers.eu zal net als heel veel Nederlandse supporters David Nordemann steunen en aanmoedigen waar nodig en waar het kan. Go go go David, succes in je seizoen.