David Nordemann en Puck Pieterse pakken vierde plaats in Nove Mesto

U23 wedstrijden en de Junior cup wedstrijden hebben vandaag plaatsgevonden in Nove Mesto na Morave tijdens de Mercedes Benz Worldcup wedstrijden aldaar. David Nordemann en Puck Pieterse laten zich opmerken met goede resultaten en worden allebei vierde in hun wedstrijd.

De U23 mannen hebben een goed veld vertrekkers waar je elke wedstrijd super moet zijn om goed te presteren. David Nordemann had in Albstadt niet helemaal zijn dag. Nove Mesto is een compleet andere parcours en David vind hier veel van zijn gading. Technisch en klimmen met mooie technische snelle afdalingen, een kolfje naar David zijn hand. In de door Vlad Dascalu gewonnen wedstrijd kan David lang mee maar moet het dan de laatste ronde afgeven.

David Nordemann over zijn wedstrijd. Ik had een goede start en kon mooi bij de eersten blijven. In de afdalingen ging het goed maar op sommige klimmen kon ik het tempo net niet bijhouden. Met elke keer een klein gaatje wat ik dan weer dicht kon rijden op het lange stuk bij de finish. Niemand van de kopgroep wilde daar rijden. In de laatste ronde net niet sterk genoeg om er weer bij te komen maar wel een mooie 4e plaats vandaag. Tevredenheid bij mij en wat klein schaafwerk aan mijn vorm richting de volgende wedstrijden

Mick van Dijke pakt in deze wedstrijd een 27e plaats. Sam de Nijs pakt een 77e plaats.

De Junior cup is geen onderdeel van het WC circus maar wel een serie die vaak tegelijkertijd wordt verreden. Veel deelnemers met zeer vaak de top van de wereld aan de start. Puck Pieterse weet telkenmale haar huid duur te verkopen en scoort ook vandaag weer bijzonder goed met een mooie 4e plaats in deze wedstrijd. Ook op technische wedstrijden is Puck dus zeer goed bezig. In het shirt van de selectie kan ze de ervaring op doen die zo nodig is tijdens Internationale grote wedstrijden.

Concentratie tijdens het opwarmen voor de wedstrijd bij Ceylin del Carmen Alvarado.

De vrouwen U23 hebben ook vandaag hun wedstrijd gereden. Ceylin del Carmen Alvarado pakt hier een mooie 28e plaats. Het commentaar van Ceylin over haar wedstrijd.
Na een wat moeizame maar hele snelle start ging eerste helft ging heel goed. Reed in de top 20. Blies mezelf wel wat op door een groepje proberen te volgen dus moest er 1,5 ronde van bekomen… echt balen maar ja, uiteindelijk nog terug gekomen naar een 28e plek. Leuk rondje, techniek was prima, een van de beteren, is wel grappig om zo rond te rijden. Jammer van mijn inkak moment maar kijk best terug op een mooie wedstrijd

Hannah van Boven neemt een 46e plaats mee naar huis en Aniek van Alphen een 54e plaats. Mooie resultaten van de Nederlandse armada vandaag en hopelijk is dit een voorbode voor de Elite wedstrijden van morgen.

Foto credits via de FB pagina’s van de teams.