Niet David Nordemann maar Erik Groen wint Pearl Izumi Cup 2016

Het eindklassement van de Pearl Izumi Cup 2016 bij de mannen Elite wordt na hertelling van de punten aangepast. Bij het verwerken van de gegevens is er foutief omgegaan met de resultaten Did-Not-Start (DNS) en Did-Not-Finish (DNF).

Bij de laatste wedstrijd van de cup dit seizoen in Sittard was het zeer spannend wie de winnaar zou worden van het eindklassement. De strijd ging vooraf tussen David Nordemann en Frank Beemer. Door materiaalpech moest Frank Beemer echter enkele plaatsen prijsgeven, daardoor kon David Nordemann nipt de trui, waarin hij was gestart, behouden. Tenminste dat dacht iedereen na afloop van de laatste wedstrijd van de Pearl Izumi Cup in Sittard…

David: “Ik ben enorm teleurgesteld…”

Nu blijkt dat er een fout is gemaakt bij de berekening van het eindklassement. Het berekenen is redelijk complex, ook omdat er allerlei bonuspunten behaald kunnen worden en er één resultaat geschrapt mag worden (het reglement van de Pearl Izumi Cup 2016 kun je hier bekijken). Voor het rijden van alle wedstrijden in de Pearl Izumi Cup krijgt de rijder bijvoorbeeld bonuspunten en bij Erik Groen zijn die niet meegeteld door de foutieve interpretatie van DNS/DNF, bleek vandaag. De wedstrijd van Landgraaf blijkt hierin cruciaal. Erik is daar wel gestart, maar niet gefinisht. De mountainbiker uit Apeldoorn komt na hertelling inclusief deze bonuspunten boven David Nordemann te staan en wint dus de Pearl Izumi Cup 2016. Bij het NK Marathon 2016 in Eijsden zal Erik alsnog op het podium gehuldigd worden. Duidelijk is wel dat de Cup steeds spannender wordt nu renners zo dicht bij elkaar eindigen. Daarmee blijft de overwinning overigens wel binnen het Stappenbelt Specialized MTB team.

Erik Groen: “Is natuurlijk super mooi dat ik kan winnen, wat vooral te danken is aan twee sterke laatste races in de competitie. En ben dan ook heel erg trots dat dit heb geflikt, ook al is het zuur dat het ten koste gaat van teamgenoot David. Vooral dank aan sponsors en begeleiding van het team, waardoor iedereen het beste van zichzelf heeft kunnen geven”

Eindklassement (klik hier voor volledige klassement):

  1. Erik Groen (NED)
  2. Frank Beemer (NED)
  3. David Nordemann (NED)
  4. Kevin van Hoovels (BEL)
  5. Wout Alleman (BEL)

Voor meer vragen en opmerkingen over de eindklassering verwijzen wij door naar Andre Coppers (Tel. : +32(0)498 45 57 16, E-mail: andre.coppers@belgiancycling.be)