David Nordemann pakt zijn podium op het WK in Lenzerheide

Geweldig, niet te geloven, wat een prestatie, allemaal begrippen die van toepassing zijn op David Nordemann tijdens zijn WK wedstrijd in Lenzerheide. Vanaf het begin mee weg bij de eerste 10 en gestaag gestegen naar die derde plaats. David Nordemann doet het gewoon en pakt zijn derde plaats op het WK in het Zwitserse Lenzerheide.

Fotocredits via FB van David Nordemann en gemaakt door Irmo Keizer.

Wat voor David de belangrijkste wedstrijd van het jaar is, dat dekselse WK waar hij voor geselecteerd is. Het hele seizoen laat hij al zien tot de absolute wereldtop te behoren in zijn categorie, de U23 mannen voor de toekomst.

Een groot veld U23 mannen vertrekt op het technische gedeeltelijk gladde parcours in Lenzerheide. De volgeveerde mountainbike van het team van David doet zijn werk, tractie en makkelijk manoeuvreren over de rots secties en David het veilige gevoel van een fully geven. De bestuurder heeft het heft in handen en stuurt behendig zijn fiets naar de uiteindelijk derde plaats in deze wedstrijd. De gebaren en blijdschap van David in de laatste honderden meters vertellen het hele verhaal van zijn seizoen. De opluchting maar ook de bevestiging dat hij bij de wereldtop hoort en die derde plaats pakt vandaag. Kippenvel momenten voor ons maar zeker voor David Nordemann zelf, Team NL en zeker niet vergeten het mountainbike team van Bart Brentjens.

Iedereen en vooral David gefeliciteerd met deze overwinning, de meeste credits zijn natuurlijk voor de man zelf met zijn dik verdiende bronzen medaille.