David Nordemann scoort mooie tweede plaats in Heubach

De U23 wedstijd in Heubach is gewonnen door
Clement Berthet uit Frankrijk, David Nordemann tweede en Antoine Philipp uit Frankrijk derde. Mooi podium bij de U23 waar de Nederlander perfect tussen de Fransen past.

Een zware wedstrijd in Heubach door de vele regen en het gladde parcours. Natuurlijk was David Nordemann verwacht en als een van de kanshebbers gestart. In een wedstrijd met die gladheid waarin veel mis kan gaan is David goed bezig. De tweede plaats getuigd van een goede vorm maar ook de focus zit goed. Op naar Albstadt waar hij een parcours naar zijn hart gaat vinden. Gefeliciteerd met deze knappe en mooie tweede plaats.

Commentaar van David Nordemann over vandaag; Heubach ligt me goed en de verkenning was top gisteren ondanks de natte omstandigheden. De start was helaas vandaag niet echt goed en na een inhaalrace kwam ik net te kort om de wedstrijd naar me toe te trekken. De vorm is goed en we werken nu richting Albstadt. De tweede plek stemt wel tot tevredenheid.

Mick van Dijke had niet het geluk aan zijn zijde en van de 35e plaats starten in dit veld is niet echt lekker beginnen. Mick liet ons door middel van een gesproken bericht weten dat de eerste ronde een beetje incidentrijk was. Op de eerste klim moeten lopen vanwege gladheid en drukte en nog een keer je ketting van het voortandwiel af. Je kan een wedstrijd al beter beginnen. Dat Mick ondanks dat toch naar een 9e plaats toe kan rijden zegt veel over zijn vorm. Na de eerste ronde heb ik een wedstrijd gereden waar ik mee verder kan vertelde Mick ons. Top dus en op naar Albstadt.

Tim van Dijke; Ik was echt niet super weg vandaag maar na twee ronden en een mooie opmars lag ik op stoom richting de 10e plaats. Een lekke band gooide roet in het eten en na een wissel toch weer goed op weg kunnen gaan in de wedstrijd. Helaas gooide een ketting die van het voorblad af viel weer roet in het eten. Ondanks dat nog 16e kunnen worden en toch een goed gevoel overgehouden.

De totale uitslag verwachten we later vandaag. Voor nu kunnen we als klein Mountainbike landje al weer trots en met de rug recht vooruit kijken.