De eerste wedstrijd na lange tijd start in Beringen

Na een lange tijd van geen wedstrijden voor de mountainbike, wel trainen maar op je wedstrijd honger blijven zitten gaat het dit weekend weer van start. De 3 Nations Cup Mountainbiken met de eerste wedstrijd op het mooie selectieve parcours in Beringen. Spanning en sensatie maar helaas zonder publiek en onder strenge Covid19 regulering.

Karakteristiek voor Beringen de houten wand na de jump.

Wie staat er aan de start, in ieder geval enkele grote namen bij zowel de Mannen als de Vrouwen. Bij de mannen Elite OA;Samuel Gaze, de Gebroeders Dubau, Gioele Bertolini, Wout Alleman, Jeroen van Eck en zon beetje de halve crosstop en alle Nderlandse en Belgische toppers. Bij de Vrouwen ook illustere namen op de startlijst OA; Pauline Ferrand Prevot en Eva Lechner, aangevuld met de hele Beneluxtop met Lotte Koopmans, Sophie von Berswordt, Fabienne Schaus, Githa Michiels om maar enkele namen te noemen.

Eindelijk ook voor ons weer iets om naar uit te kijken, onder de strenge regels natuurlijk omdat het anders niet mogelijk geweest zou zijn. Eindelijk iedereen weer terug zien, bijna een heel seizoen moeten wachten. Hoe gaan ze rijden, wie is er goed en zijn de toppers wie ze kwa naam beloven. Eindelijk weer even bijkletsen ( met mondkapje en de afstand respecterend ) Het zal niet meevallen daar de mountainbikewereld een grote familie is die altijd wel bij kunnen praten en kletsen over het mountainbiken.

We gaan het meemaken, beleven en aan onze lezers en volgers laten zien hoe de wedstrijden verlopen. Het is al even geleden en wellicht zijn wij ook wat roestig door de lange stilstand. Een ding echter staat voorop, de mountainbike sport in de benelux weer in de picture te plaatsen.

See you on Sunday at the races, offroadbikers.eu