Denise Betsema met winst in Hulst en Anne Tauber 14e

De wereldbeker van Hulst was een prooi voor Denise Betseme die het gevoel had dat ze een thuis wedstrijd heeft gereden. Nederlandse vrouwen presteren natuurlijk super in de breedte. Anne Tauber die haar marathon schaatsen verwisseld heeft voor een CX fiets werd 14e in Hulst.

In de wedstrijd die gedomineerd wordt door de Nederlandse vrouwen en met name door  Denise Betsema vandaag. Die andere redelijk nieuwe Nederlandse vrouw is ook al opgevallen. Anne Tauber pakt een mooie 14e plaats nadat ze de wedstrijd aangevangen is vanaf zo ongeveer de laatste plaats.

Wi hebben Anne even gesproken via Whatsapp ( corona proof ) en haar gevraagd naar haar ervaring van vandaag en de CX wedstrijden in zijn algemeenheid.

Anne is erg te spreken over de wedstrijden. De explosiviteit is goed voor de conditie en goed te gebruiken later in het jaar in de XCO. De techniek en tactiek zijn wel dingen die erg goed moeten zijn. Je rijd veel dichter op elkaar en moet zodoende ook beter uitkijken en het goede wiel pakken. Tactischer rijden noemt ze als een ding. Anne spreekt ook van waardevolle ervaringen die ze naar de XCO mee neemt. Een leuke mix ook van mountainbikers, wegrenster en CX rijders. Daarbij vind ze het crossen erg leuk om te doen als vervanging van het marathon schaatsen.

Anne is de 10e Nederlandse die over de finish komt bij deze wereldbeker wedstrijd, zo groot is de top alleen al in Nederland. Wij zijn om, Anne is ook een topper in de CX. Kijk alleen al naar het verschil in klimsnelheid bij het eerste filmpje.