Derde etappe 4 stage mountainbike race Lanzarote Marc de Maar 7e

In de tijdrit van 21 KM is het Marc de Maar gelukt om de 7e plaats te pakken. 21 km afzien tegen de elementen op het rotsachtige eiland. Voorwaar een mooie prestatie van de Ghost rijder met zijn eigen team.

Vandaag is dan de afsluitende koninginnen rit van 82 km die de rijders af laat zien tegen de wind in en in die waaiers waar over gesproken werd. Lanzarote staat bekend om zijn harde wind gedurende langere periode’s, trotseer de elementen.

Gerben Mos van het KMC-Fruit to go mountainbiketeam.

Henk Jaap Moorlag van het Grinta-Bestarting.nl mountainbike team.

Jasper Ockeloen is dan 12e geworden, Henk Jaap Moorlag 13e, Gerben Mos 20e en Micha Gankema 52e.

“Henk Jaap Moorlag die zijn oude tegenstanders weer tegen komt en erg veel zin heeft in het nieuwe seizoen. Henk Jaap vertelt ons dat er zo hard gereden wordt dat er zelfs in de klim met wind tegen in een waaier gereden wordt. Dit geeft aan dat de wedstrijd zeker wel zwaar is met OA Serge Mantecon en Soren Nissen die dag op dag het tempo omhoog gooien. Ik ben me in goede vorm aan het rijden hier voor het seizoen wat komen gaat en heb het erg naar mijn zin”

Bij de vrouwen is het Isla Short die de scepter zwaait. De Schotse mountainbikester die momenteel voor het Nederlandse Habitat mountainbike team rijdt is daar met de Schotse selectie om eens te testen hoe ver ze staat met de training. Toch wel goed dus daar ze aan de leiding rijdt na 3 dagen. De Tijdrit wint ze met 1.24 seconden voorsprong op Caroline Bohe. Luxemburgse Fabienne Schaus staat momenteel op plaats 7 en Nederlandse Tessa Kortekaas op plaats 9.

Fotocredits 4 stage mtb race. Leiders bij de vrouwen Isla Short en bij de mannen Serge Mantecon.