Didi de Vries en Jeroen van Eck NK Eliminator

In Spaarnwoude zijn Vrijdagavond voorafgaand aan de XLC-Love Cycling 3 nations cup de NK Eliminator verreden. Didi de Vries en Jeroen van Eck zijn de nieuwe Nationaal kampioenen geworden.

Op het parcours wat perfect is weggelegd door de mannen van het Groene hart in samenwerking met Exventure waren ongeveer 35 bikers op komen dagen om er een spannende wedstrijd van te maken. Bij de vrouwen waren niet perse favorieten aan te wijzen. Bij de mannen was de te kloppen biker natuurlijk Jeroen van Eck de uittredende kampioen.

1 Didi de Vries 2 Larissa Hartog 3 Bibi Verzijl

Didi de Vries kan het dan bij de vrouwen 15+ afmaken en de kampioenstrui op gaan halen. Didi die alle heats met overtuiging wist te winnen. In de finale pakt Didi kopstart en kijkt eens om. Achter haar verliep het niet soepeltjes en ik ben toen volle bak doorgegaan en pak de overwinning. Didi vertelt ons “ik kan het haast niet geloven,ik ben in de 7e hemel” Larissa Hartog van het LIV team pakt de tweede plaats. Een bijzondere vermelding voor de derde plaats heeft de 15 jarige Bibi Verzijl verdient. Als jongste op het podium staan is toch wel een super mooie prestatie.

Wat staan ze te shinen in hun Rood-Wit-Blauwe trui. Didi de Vries en Jeroen van Eck.

Zoals al gezegd bij de mannen is Jeroen van Eck de te kloppen biker. Vele WC overwinningen en al meerde kampioens truien op zijn naam staan. Jeroen laat er ook in Spaarnwoude geen twijfel over bestaan dat hij de sterkste is en kan de rood-wit-blauwe trui weer over zijn schouders trekken. De derde keer op een rij voor Jeroen van Eck. Tweede is Lehvi Braam en derde is Kyle Agterberg.

De wedstrijd veroorzaakte ook wel wat reuring door het simpele feit dat de heat indelingen zijn gemaakt zonder de tijdrit voorafgaande aan de heats te verrijden. Jammer dat er bij de KNWU geen draaiboek ligt waaruit men kan putten om alles volgens de reglementen te laten verlopen. Hopelijk is dit een leermoment geweest om dergelijke fouten in de toekomst te voorkomen.

Fotocredits voor de foto’s via Didi de Vries en Robert Huisman van de MTB-Youngsters.