Didi de Vries wil zich ook in 2021 laten zien in XCE

Naast het Marathon en XC gedeelte van de mountainbikesport is er ook een XC Eliminator waar Nederlanders best wel goed in zijn. Dat korte krachtige, technische en snelle in de mountainbikesport is ook vaak ten dele op harde grond of weg, soms zelfs helemaal op verhard in stadscentra. Didi de Vries, nog steeds de nationale kampioene XC Eliminator, sinds 2019. Er is ook ivm de Covid pandemie geen nieuw kampioenschap geweest. De Zeeuwse wil zich dolgraag laten zien in nieuwe XCE wedstrijden alsook laten zien dat ze terecht Nederlands kampioene is in deze discipline. Destijds terug gekomen van een zware periode waarin vastgesteld werd dat ze sukkelde met een autoimmuun ziekte waar Didi inmiddels heel goed mee om gaat. Wij waren nieuwschierig hoe het nu gaat met de Zeeuwse Nederlands kampioene die haar laatste mooie wapenfeit neerlegde in het Belgische Leuven alwaar ze tijdens het WK 2020 4e werd.

Aan de start van een XCE in het Rood Wit Blauw.

Didi, de winterperiode is voorbij en het XCE seizoen nadert met rasse schreden althans dat hopen wij maar zeker ook jij is onze gedachte.

Ja dat klopt, ik ben echter in Januari pas begonnen met trainen omdat in December alles even niet zo prettig ging. Helaas heb ik door gebrek aan UCI punten ook geen cross gereden wat vorig jaar wel het geval was. Voor het moment gaat het goed en ben ik ook de trainingen wat op aan het voeren.

Het was een zware tijd deze winter, hoe heb je jezelf daarin gezien en heb je een goede voorbereiding kunnen doen.

Ik heb meer gedaan richting duurtrainingen. En ja mezelf samen met de familie door een moeilijke tijd heen geslagen, de meesten van jullie weten wel waarom. Door de hele Covid pandemie is ergens anders gaan trainen bijna geen optie geweest. Normaal train ik best veel bij Robert Huisman samen met een groep. Het is wel zo dat het ook wel goed gaat momenteel en de cijfers laten ook zien dat het beter gaat.

Geconcentreerd haar ronde verkennen in het Oranje tenue.

De eerste wedstrijd komt hopelijk snel, heb je verwachtingen en zo ja welke ?

Niet echt hoge verwachtingen. Doelen stellen doe ik ook, net als ieder ander. Ik train momenteel onder de hoede van Reza Ravenstein en dat bevalt me heel goed. Ondanks alles ben ik ook een paar keer naar haar toe geweest en heb daar mee getraind en dat ging best wel goed. Ik probeer gewoon het beste uit mezelf te halen en dat gaat lukken. Vorig seizoen heb ik toch ondanks alles mooie resultaten geboekt en op die voet wil ik graag verder gaan.

Samen met Kim Bodemann heb je vorig jaar nog een meerdaagse Marathon gereden, heb je plannen om verder te gaan op het Marathon pad.

Niet echt ambitie in de Marathon IVM met mijn schildklier, lange inspanningen kan ik niet echt doen omdat ik niet super herstel. Maar vorig jaar in Portugal was een super gave ervaring, ook nog eerste in de proloog daar dat was te gek. Het is niet helemaal mijn stiel maar ik zou het zo weer doen omdat het wel mooi is om te doen.

Didi tijdens de 3 Nations cup in Beringen

Je doelen voor dit jaar wat zijn die ?

Eerst en vooral wil ik me richten op de XCE discipline, voor wat het waard is momenteel daar er al evenementen zijn vervallen en verschoven. XCE is iets wat ik met mijn beperkt herstel erg goed aan kan en de resultaten van vorig seizoen bieden geen garantie voor dit jaar maar ze smaken zeker naar meer. Dus het is in de XCE goed presteren, gaan voor de Nederlandse titel die ik nog steeds bezit en focus op kampioenschappen zetten. Daarbij ook nog eens kijken wat er op mijn pad komt om aandacht te geven. Plezier in de mountainbikesport vind ik nog steeds erg belangrijk.

Wij van Offroadbikers.eu zullen alles zo goed mogelijk volgen en Didi wij wensen je heel veel succes in 2021.