Didier Bats naar mountainbike team van Bart Brentjens

Didier Bats, talentvolle Belgische mountainbiker. Net uit de beloften categorie gaat hij in 2017 rijden voor het Team van Manager Bart Brentjens. Didier krijgt hierbij ook gezelschap van David Nordemann zoals inmiddels bekend is.

DidierFoto via Didier Bats

Er zijn er die vragen stellen bij het inlijven van Didier, als Bart Brentjens je vraagt voor zijn team ziet hij goede mogelijkheden en vooruitgang voor de toekomst. Wat dat betreft ligt er een mooie toekomst om samen top resultaten neer te zetten. Didier heeft natuurlijk na zijn onfortuinlijke val in La Bresse niet kunnen doen wat hij in gedachten had. De eerste seizoens helft was al niet denderend in 2016 en dan dit er over heen. Alle dromen van dit seizoen vervliegen en dan kun je door naar 2017. Dat er veel moois in het verschiet ligt kun je alleen maar hopen, planningen maken en trainen voor die doelen is in volle gang.

Offroadbikers.eu vroeg Didier natuurlijk naar zijn overstap.

De bekendmaking van het nieuws dat ik volgend jaar de transfer maak naar het team van Bart stemt me vanzelfsprekend zeer positief. Voor mezelf voelt het een beetje aan als een nieuwe start na een moeilijker seizoen. Tot nu toe reed ik enkel in dienst van een Belgische ploeg. Deze mensen ben ik eeuwig dankbaar, want zonder hun steun had ik nooit op dit niveau mijn sport kunnen beoefenen. Maar deze transfer komt op het juiste moment. De nieuwe omgeving, de nieuwe mensen en andere invloeden zullen me goed doen, en hopelijk helpen om opnieuw een stap in de goede richting te zetten. De transfer heeft me sterk gemotiveerd om deze winter hard te werken en volgend jaar mooie dingen te laten zien in de kleuren van het Bart Brentjens mountainbike team! Ik ben Bart en zijn team dan ook zeer dankbaar voor deze kans!
De uitslagen van Didier zijn niet alles zeggend door veel pech het afgelopen seizoen. Ook vanaf La Bresse in het gips zitten was geen voordeel. Mooie uitslagen zijn er echter wel degelijk gereden in het verleden.
Seizoen 2016 werd afgesloten als Beloften kampioen van Belgiè ondanks alle pech die hij heeft gehad en dat zegt toch wel wat.
Seizoen 2015 op het EK U23 een mooie 5e plaats.
                      op het WK U23 een 9e plaats
Seizoen 2014 op het EK U23 een 4e plaats
Didier heeft de droom uitgesproken om naar Tokyo 2020 te gaan. Dit is ook het doel van Brentjens mountainbike team. Samen gaan ze die weg bewandelen #GoTokyo2020