Diegem en de wederopstanding van Friese leeuw Gosse van der Meer

Gosse van der Meer, de Friese leeuw. Heel goed op weg dit seizoen en een leuke ploeg waar hij het goed naar de zin heeft. Tarteletto-Isorex uit België timmert ook met Gosse aan de weg. De jongste weken werd Gosse geplaagd door rug klachten wat hem enkele mooie uitslagen heeft gekost. Afgelopen week heeft hij intensieve therapie gehad en het lijkt er op dat alles weer goed op zijn plaats zit. De laaste paar maanden heeft hij zich zeker op laten merken, lange tijd reed Gosse aan kop tijdens het EK in Pont-Chateau. Ook na deze belangrijke graadmeter ging het goed en deed hij mee voor de beste plaatsen. Gisteren avond was de SP van Diegem wat een avondcross is,een belangrijk ijkpuntje. Offroadbikers.eu had gisterenavond laat nog een gesprek met de sympathieke en gedreven Fries over deze wedstrijd.

tarteletto-team Foto Rudy Schietecatte

Gosse die een snelstarter is maar ook te lief voor zijn tegenstanders. Na de start steek ik ongeveer als vierde de eerste bocht in en ben goed weg. Na 1 ronde vind ik mezelf terug op en rond plek 15. Toch ben ik dan weer te lief en laat me gaandeweg de eerste ronde te ver terug drukken. Dit is een punt waar ik hard mee aan het werk ben. Van op een afstand zie je een groep weg rijden en die houd ik vrijwel de hele wedstrijd in het oog. In deze groep gaat de snelheid de hoogte in maar zakt ook terug, ik rijd in de achtervolging een gelijkmatig tempo. Zit ik door wat harder te zijn wel in deze groep dan is er de mogelijkheid om de wedstrijd mee te maken. Voor de komende weken natuurlijk werk aan de winkel, eerste proef is dan op 2e kerstdag in Zolder. Mijn grote doel en rood omcirkeld zijn het NK en WK. Vooral het WK is op mijn lijf geschreven en daar wil ik proberen mijn beste wedstrijd van het seizoen neer te leggen. Het hoogteverschil van Bieles ligt me enorm goed. Voor nu was ik tevereden met mijn resultaat , mijn rug speelde niet meer op. Een 11e plaats is niet super maar gezien in het licht van de laatste paar weken weer terug op het goede pad.

Gosse van der Meer, ambitie is er genoeg. De wijsheid ook om met je kwaliteiten om te gaan is er ook. De komende weken heeft ook Gosse een druk programma, een zwaar programma ook. De U23 klasse is goed en vol bezet met grote talenten en daarin kan Gosse zich verassend goed handhaven.

Fotocredit header foto; Marc van Est