De droom van Jos Bogaerts is uitgekomen in Mol bij het WK masters

Jos Bogaerts, vier Nederlandse titels op zak. Voorbereiding in regionale crossen, daarna richting het WK Masters in Mol gewerkt. Deze WK titel is een mooie die hij met een hele dikke glimlach aan zijn palmares kan toevoegen.

jos-bogaertsjos-bogaerts-medaille

Jos vertelt in zijn eigen woorden het verhaal van deze WK Titel bij de Masters 54-60 jaar die hij in Mol heeft gewonnen.

Na al jaren in de nationale crossen te hebben gereden en daar reeds 4 maal Nederlands kampioen te zijn geworden heb ik dit jaar alleen regiocrossjes gereden. Toen ik hoorde dat het WK masters dit jaar weer in België zou worden gehouden had ik wel het plan gemaakt om daar nog 1 keer te proberen om een medaille te veroveren. De laatste weken heb ik de training wat opgevoerd om het maximale eruit te halen. Balen dat ik pas als 49e mocht opdraaien voor de start, al snel kon ik veel renners passeren en opschuiven naar de kop. Veel loopstroken in Mol rond het Zilvermeer.Toen ik aansluiting kreeg ben ik gelijk op kop gaan rijden en met het lopen kon ik het verschil maken. Mark Verloo kon als 5 voudig wereldkampioen niet mee en zodoende kon ik onbedreigd winnen. Wat een ongelooflijk gevoel om in deze ambiance te winnen. Nu toch besloten om volgend jaar weer een licentie te nemen en de regenboogtrui te laten zien.

Deze trui is de inspiratie om weer een nationale licentie te nemen. Jos, vanuit Offroadbikers.eu een welgemeende proficiat en we gaan je nog terug zien op de cross parcoursen.