Eddy van Ijzendoorn verlengt zijn titel bij Masters 30+

De eerste wedstrijd van de dag die al wel een beetje lading had voor sommige bikers. Eddy van Ijzendoorn had 3 doelen dit jaar en dit was zijn laatste doel. De eerste twee had hij niet gehaald. Thuisrijder Eric van de Boogaard was niet helemaal zeker van zichzelf maar slaakte een woeste kreet van vreugde voor zijn derde plaats. Niels Boon reed gewoon als marathon man ontzettend hard en kan zijn tweede plaats veilig stellen op het podium.

Eddy van Ijzendoorn en Guus Smits zijn de favorieten en laten dat de eerste ronde ook duidelijk blijken. Vanaf de start wordt er snoeihard gereden op het harde snelle parcours. De ondergrond leent zich ook voor veel snelheid en de lange rechte stukken in het parcours. Guus mits maakt in de tweede ronde een schuiver en is helaas out voor het podium.

Met nog 4 ronden voor de boeg zijn het Niels Boon en Eric van de Boogaard die Eddy van Ijzendoorn op 22 sec voorsprong weten. Willem Jan Post heeft dan al voorzichtig de aanval ingezet op zijn voorgangers. De wedstrijd is wel vrijwel in zijn definitieve plooi gevallen en met nog 2 ronden voor de boeg gaat Willem Jan Post nog op jacht naar plaats 2 en 3. In de laatste ronde kan Niels Boon nog weg rijden bij Eric van den Boogaard en Willem Jan Post raapt Tom Hoekman en Tibor Zwaan nog op.

Eddy van Ijzendoorn mag zich op de borst slaan als favoriet door de Nederlandse trui voor de 2e keer op te halen en hij is ook erg blij met deze trui. Er hing voor Eddy sportief gezien wel wat af van deze wedstrijd. Niels Boon trekt dan toch dat zilver naar zich toe door in de laatste ronde nog weg te rijden bij zijn mede strijder. Eric van de Boogaard komt dolgelukkig als 3e over de streep en was ook getipt voor een hoge klassering vandaag.

Al met al een mooie wedstrijd, mooi podium maar wel een kanttekening in de vorm van weinig bikers aan de start. 29 gefinishte bikers van de 30 gestarten is toch echt te weinig voor een kampioenschap. Is wel een beetje de belangrijkste wedstrijd van het jaar toch !

Eerste 10 in de uitslag van dit NK in Nieuwkuijk.

1 en kampioen van Nederland Eddy van Ijzendoorn

2 Niels Boon

3 Eric van den Boogaard

4 Willem-Jan Post

5 Tom Hoekman

6 Tibor Zwaan

7 Daan Bongers

8 Guus Smits

9 Alex Laanstra

10 Marco Hurkmans