Eerste overwinning voor Marc Bouwmeester als elite biker en uci punten lopen binnen

In Slovenië zijn de Nederlandse bikers ook aktief. Marc Bouwmeester van het Mijn bad/Liv-Giant team kan hier gisteren zijn eerste overwinning als elite renner binnen halen. Mooi resultaat van Marc die op jacht is naar UCI punten. Hieronder een kort relaas van de laatste wedstrijden.
“Zit al 2 weken in Slovenië voor uci punten wat aardig geslaagd is! Ga vandaag naar huis, vorige week een C1 wedstrijd in Kamnik met grote namen waaronder gebroeders Braidot! Luca was nog 7e in RIO moest als 40 starten daar en reed een super eerste ronde en kwam in de kopgroep door, na lange race en kamikaze finale afdaling werd ik 3e! Totaal niet verwacht! En 30 uci punten in de pocket, gisteren een C2! Voelde me goed, kwam alleen totaal niet op gang, starte nu als 17e, had een goede start en lag 2e maar de koploper reed weg, een na laatste ronde kreeg ik mijn ritme en reed ik het gat dicht! Laatste ronde alles eruit en reed ik nog tot op de streep 52 sec bij hem weg! En wederom weer 30 punten”