Eerste wedstrijd en eerste overwinning voor Anne Tauber

In Haiming tijdens de HC categorie wedstrijd zijn de Nederlandse vrouwen erg goed bezig geweest. Anne Tauber rijdt haar eerste wedstrijd van het seizoen en trekt gelijk de overwinning binnen. Anne Terpstra pakt een hele mooie 4e plaats.

Anne Tauber over haar wedstrijd in Haiming.

“Een goede start van het seizoen en ik ben echt hartstikke blij. Je moet altijd maar afwachten hoe je de winter door bent gekomen. De eerste wedstrijd is altijd maar gissen waar je staat. Als slowstarter ben ik zeker wel wat verbaasd dat ik vanaf de start aan kop de singletrail in kon. De Fully heeft op dit parcours zijn waarde bewezen en ik kon op de wortelsecties en slechte stukken op het parcours mooi blijven gaan. Van begin tot het eind aan de leiding in deze wedstrijd, mooier kan mijn seizoen niet beginnen”

Dat Anne Tauber hier laat zien in een goed en sterk deelnemersveld te kunnen winnen beloofd wat voor de rest van het seizoen. De andere Anne, Terpstra in dit geval heeft ook laten zien tot de top van de vrouwen te behoren in het mountainbiken. Met een hele mooie 4e plaats is de Apeldoornse van het Ghost team ook erg tevreden over haar optreden in Oostenrijk.