Eerste wedstrijd en eerste overwinning voor Anne Terpstra

Nadat de Cape Epic was gecanceled heeft Anne Terpstra te maken gehad met het Covid 19 oftewel het Corona virus. Niets was zeker en het heeft echt wel een paar maanden de atleet Anne Terpstra bezig gehouden. Samen met haar Coach is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en zie afgelopen weekend het resultaat van Mesto Touskov.

Werken richting de eerste wedstrijden was het devies en langzaam aan weer opbouwen. Niet makkelijk natuurlijk met alle onzekerheden die er ook nu nog spelen in de sport. Gaan de wedstrijden wel door, hoe gaan ze door, waar gaan ze door en meer van die breinbrekers. Hoe gaat de UCI er mee om en hoe gaan de Nationale bonden het in welk vaatje gooien. 1.5 meter lijkt de nieuwe norm en dat is niet bepaald makkelijk.

In Tjechië zijn al weer enkele weken wedstrijden te betwisten en ook de buitenlandse rijders weten dat te waarderen en te vinden. In Mesto Touskov was een UCI categorie 1 wedstrijd te betwisten waar best wel wat toppers aan de start stonden waaronder onze nationale trots Anne Terpstra.

Onzekerheden zijn de meeste atleten niet vreemd, zeker niet na een lange periode van geen wedstrijden rijden. Ook voor Anne natuurlijk. Na de finish was in ieder geval een ding heel erg duidelijk, haar eerste overwinning van dit rare seizoen. Hoe mooi kan het zijn na deze slechte tijd en zware periode. Corona overwonnen en nu ook de lichte twijfel die iedereen heeft bij de eerste wedstrijd gewoon even de kop ingedrukt. Hoe mooi kan het zijn om bovenaan het rijtje te staan. Super mooi resultaat en gefeliciteerd Anne met je eerste topwedstrijd van dit hele rare seizoen, op naar het WK in Leogang. Je kan met vertrouwen de rest van het seizoen tegemoet zien.

Uitslag

1 Anne Terpstra

2 Jitka Cabelicka

3 Jana Czeczinkarova

4 Karla Stepanova

5 Barbara Benko

6 Ronja Eibl

7 Elisabeth Osl

8 Nadja Heigl

9 Yana Belomoina

10 Jana Pichlikova