Eigen Eliminator mountainbike team voor Jeroen van Eck

Jeroen van Eck is bij veel mensen in de mountainbike en de Eliminator wereld geen onbekende. Jarenlang heeft Jeroen bij het team van Gert Stappenbelt gereden en dat ook ervaren als een warme douche. Op een kruispunt in zijn carrière aanbeland, heeft Jeroen besloten om een eigen team te gaan vormen. Alles draait hierbij natuurlijk om hemzelf en de dingen die hij graag wil doen in de Eliminator discipline.

Nu na een paar maanden keihard werken, is het hem gelukt om alles op een rijtje te krijgen, alle sponsoren met de neus in dezelfde richting. Momenteel is het zo ver dat Jeroen alle Worldcup Eliminator wedstrijden gaat rijden dit jaar. Dat dit het laatste jaar niet zo was, heeft hij betreurt in zijn favoriete discipline. Als ex-Europees kampioen weet Jeroen ongetwijfeld wat het is om te winnen, ook winnen in een grote belangrijke wedstrijd. Dat er in de Eliminator geen dingen mogen gebeuren die van invloed zijn op je prestatie is ook bekend. Alles moet kloppen, tot in de kleinste details.

“Met mijn eigen team heb ik alles zelf in de hand en kan ik ook de mensen rond om mij heen zelf bepalen.Eind maart worden alle sponsoren van zijn team bekend gemaakt en is alles ook met het materiaal en de kleding op punt gezet. Tot die tijd is het keihard werken om de goals die ik voor mezelf heb gezet te realiseren.”

Het seizoen start in Frankrijk in Lourdes met een Coupe de France, gekoppeld aan deze wedstrijd een lange trainingssessie die in warme oorden afgewerkt kan worden.