EK Jeugd Graz in Oostenrijk waren 5 dagen met mooie ervaringen

5 dagen Jeugd EK
5 dagen vol ervaringen leermomenten en sfeer proeven.
5 dagen afzien, maar ook heel veel plezier.
5 dagen wedstijden met mooie uitslagen bij de Nederlanders.

       

Bar End was er met een hele jonge ploeg allemaal geboren in 2004 en moesten veelal rijden tegen renners geboren in 2003. Voor Rens Teunissen van Manen ,Luna Cnossen en Bart Kastelein was het de bedoeling veel te leren en te ervaren hoe het niveau buiten de Nederlandse grenzen is. Dat hebben ze geweten. Wat rijden de Zwitsers, Oosterijkers, Italianen en Zweden hard een bult op en af, maar alles bij elkaar hebben ze het goed gedaan. Alle wedstrijden in de middenmoot geeindigd en dat is al heel wat met positieve uitschieters op de laatste wedstrijddag.

       

Luna Cnossen mocht als 32ste oprijden en wist in de eerste lange klim al een aantal plekjes op te schuiven. Na een lange tijd op plek 26 te liggen wist ze in de laatste rond toch nog een paar rensters in te halen en als 22ste te finishen.
Rens Teunissen van Manen werd 52ste in zijn laatste wedstrijd en was hierover dik tevreden, als team zijn ze op een 23ste plaats beland van de 62 teams. Al met al een reden voor deze jonge renners om verder te dromen over het internationale mountainbike.

Tekst en foto’s via Inez Cnossen van Mountainbike Club Bar End