Eli Iserbyt klopt Thomas Pidcock voor de titel U23 tijdens EK in Tabor

Na een mooie wedstrijd waarin Eli Iserbyt zich zeker niet verstopt. Hij heeft in een beklijvende sprint huizenhoog favoriet Thomas Pidcock geklopt. Sieben Wouters maakt zijn reputatie als kampioenschap renner waar en finisht op de derde plaats.

Foto via FB pagina Eli Iserbyt

Al in de start van de U23 wedstrijd zit Sieben Wouters op kop van het veld te kijken waar Jens Dekker zit. Sieben ging voortvarend te werk en heeft veel werk gedaan aan de kop van het veld. Jens Dekker mist aanvankelijk zijn start en Maik van der Heijden was op de afspraak in de kopgroep. Na een drietal ronden zien we uit de achtergrond Jens Dekker terug komen en de kopgroep van 6-8 renners gaat voor de overwinning. Een mooie rol voor de Franse Joshua Dubau die niet beloond werd vandaag. Joshua die de hele wedstrijd in de kopgroep reed of aan kop van het veld reed. Eli Iserbyt die contstant mee de wedstrijd maakte en zich niet onbetuigd liet als hij op kop reed. Thomas Pidcock die een paar keer valt op de tweede balk, oeps momenten en spanning in de wedstrijd.

1 ronde voor het einde lag het nog open wie er ging winnen, alle 5 de renners in de kopgroep gaven een goede indruk. Eli Iserbyt, Thomas Pidcock, Sieben Wouters, Joshua Dubau en Jens Dekker gaan richting de finish. Eli Iserbyt en Thomas Pidcock een sprongetje en geraken weg van de andere drie. Jens Dekker maakt nog een stuurfout en valt redelijk lullig wat hem veel pijn bezorgde. Sieben Wouters en Joshua Dubau strijden voor 3 en 4. Eli Iserbyt neemt resoluut de kop een paar bochten voor het einde en gaat de sprint aan. Thomas Pidcock wordt een beetje richting de hekken gedrumd en kan Iserbyt niet meer kloppen. Eli Iserbyt is dus de nieuwe Europees kampioen cyclecross. Thomas Pidcock is tweede. Door een schuiver van Joshua Dubau in de laatste bocht is Sieben Wouters derde vandaag. Joshua Dubau vierde en Jens Dekker vijfde.