Elite Hannah Klein en Franziska Koch bij de Junior vrouwen winnen XLC 3 Nations Cup Solingen

De Elite vrouwen en Junior vrouwen starten in 1 wedstrijd met 3 minuten tussen pauze in de start. Hannah Klein wint bij de Elite vrouwen de wedstrijd. Franziska Koch wint bij de Junior vrouwen deze wedstrijd.

Hannah Klein heeft even bij Anne Terpstra in het wiel gezeten. Na 1 ronde is Anne alleen op avontuur gegaan als in de vierde ronde het noodlot weer toeslaat. Anne heeft een valpartij door een stuur wat dubbel slaat en moet de wedstrijd verlaten. Zeer teleurgesteld hebben we even een gesprekje gehad met Anne en achteraf valt de schade waarschijnlijk mee en kan ze gewoon starten in Heubach aankomende Zondag.

Hannah Klein kan nu de wedstrijd in handen nemen en doet dat met verve. Hannah pakt de overwinning en vraagt ook gelijk hoe het met Anne gaat. Sportieve dame. Emeline Detilleux pakt de tweede plaats en Kiki van Asselt de derde plaats. Didi de Vries is heel erg gelukkig vierde en Majlen Muller die een thuiswedstrijd heeft gereden wordt vijfde.

Bij de Junior vrouwen is geen kruit gewassen tegen Franziska Koch. Ze wint meer dan overtuigend de junior vrouwen wedstrijd. Tweede is Emma Eydt uit Duitsland. Derde plaats voor Romana Carfora. Vierde plaats Emma Blomeke en vijfde is Zoë Mulder.