Elite wedstrijd Beneluxcup Landgraaf voor Jonas de Backer

Jonas de Backer, leider in de tussenstand en dat wil hij weten. De eerste plaats is zijn deel in Landgraaf na een zware glibberige wedstrijd. Tweede plaats is voor Habitat renner Ruben Scheire uit België en de derde plaats is voor Hans Becking van CST-Superior. Jonas de Backer blijft hiermee ook de leider in de tussenstand van de Pearl Izumi Beneluxcup.

Podium Elite Landgraaf

Een snelle start met ook een hele trits CX toppers aan het vertrek, Jonas de Backer die het zich even aan laat zien en in het groepje mee rijd. Samen met Hans Becking, Ruben Scheire en in de eerste rondes Bart de Vocht en Quinten Hermans die aansluiten. Quinten Hermans neemt de kop over en kan al wat afstand nemen van de rest van de groep. Hermans op kop van de wedstrijd rijd achter aan lek en Jonas de Backer kan de kop overnemen gevolgd door Hans Becking en Ruben Scheire.

Jonas kan met verve zijn voorsprong verdedigen en komt als winnaar over de finish vandaag. Ruben Scheire kan Hans Becking op afstand houden voor de tweede plaats. Hans Becking derde. Het vaatje was af bij Hans die erkend slechte benen te hebben vandaag.

Quinten Hermans de pechvogel reed echt met vuur in zijn lijf en is teleurgesteld door de lekke band achter. Na een wissel kan hij toch weer in zijn ritme komen en de wedstrijd afsluiten met een goed gevoel. Quinten Hermans wil zich volgend seizoen wat meer laten zien in het mountainbiken en is op jacht naar UCI punten.

Een minder leuk gebeuren met Gosse van der Meer die onder aan een scherpe bocht rechtdoor de vijver in reed. De beelden heb ik gezien en komen later via onze FB pagina online daar deze even naar ons gestuurd worden. Gosse rijd de wedstrijd wel uit maar een ongevraagd nat pak hoort niet bij zijn wedstrijd beleving.