Emile Verhulst vertelt over zijn tweede dag van de BeMC

De tweede dag van Emile Verhulst verliep niet helemaal zoals hij had gehoopt. Er ging wat mis wat eigenlijk al de vorige dag mis was gegaan. In eerste instantie ging het super, mee zitten met de kopgroep is altijd goed. Toch ging het goed fout ?! Onderstaande foto toont een opgewekte Emile aan de start, de tweede foto is hij bij zijn vader om het slechte nieuws te vertellen. Minder leuke dingen van de mountainbike sport.

“Emile Verhulst; Hoe zal ik het zeggen? Gisteren eindigde goed dus wou ik die lijn vandaag doortrekken. Dat lukte aardig en ik was comfortabel mee met de kopgroep. Na 10km pakte ik mijn eerste gel, alles op schema. Op een bepaald moment reden de eersten verkeerd. Ik zat juist wat achter en zag dat iedereen stil stond. Snel omkeren en al snel zat ik terug op het correcte traject en reed ik zowaar solo aan kop van de BeMC, kippenvel! Vanaf dan liep het dus mis. Nadat ik terug de fiets opsprong, begon mijn achterwiel hevig tegen mijn kader te slepen. Lang kon ik dus niet van mijn voorsprong genieten… Ik keek mijn fiets na en alles leek goed vast te zitten. Achterwiel vastgezet en ik pikte mijn wagonnetje terug aan. De klim daarna doemde het probleem terug op. Na de afdaling stopte ik even en poogde naar het probleem. Opeens viel mij een abnormale vorm op in mijn kader ter hoogte van de achterderailleur, kader gescheurd… Het was een van de weinige momenten in mijn leven dat ik ver mijn kalmte verloor. De post was niet ver meer dus ben ik maar terug opgestapt. Op een gezapig tempo fietste/stepte ik richting bevoorrading, de cooling down kon ik goed gebruiken. Aan de bevoorrading waren de meeste frustraties doorgespoeld. Het is tenslotte een mechanische sport en pech hoort erbij. Doch was het echt een zure appel want het contrast met gisteren was immens. Morgen zal ik dus niet meer aan de start verschijnen. Maar ik blijf niet bij de pakken zitten. Er zijn ergere tegenslagen en het seizoen is nog lang! Ik bekijk het positief! ‘Stilstaan is achteruit gaan”