Engadin Bike Giro met 2e plaats voor Kurt Tempst

De Engadin Bike Giro is een 3 daagse etappe wedstrijd die momenteel heel erg goed bezet is met top mountainbikers. Bij de Elite mannen en Vrouwen staat een heel goed en sterk startveld aan de streep. Maar niet alleen de Elite zijn belangrijk voor het mountainbiken, de andere categoriëen zijn dat ook. In de Fun 3 zeg maar de Masters 3 is België goed vertegenwoordigd door OA Belgisch kampioen Kurt Tempst.

Fotocredit: Gitta Cuylaerts

In deze klasse hebben vandaag 114 bikers een slag geleverd met de omstandigheden en het weer. Dat het zwaar was geeft de uitslag aan met 14 uitvallers. Wij vroegen Kurt naar zijn verhaal van vandaag.

Kurt Tempst: Gisteren tijdens de eerste dag een volle pechdag gehad. Zeer vroeg in de etappe af te rekenen gehad met een gebroken ketting en voor die hersteld is is het hele veld allang aan de verre einder verdwenen. Resultaat een 23e plaats wat buiten mijn normale bereik is. Vandaag was een hele zware dag, regen en koude door de regen hebben me genekt. Na een hele etappe aan de leiding het laatste uur wat ingekakt door de koude en de leiding af moeten staan. Uiteindelijk toch nog 2e kunnen worden en veel opgeschoven in het klassement naar een 3e plaats algemeen. Morgen gaan we proberen nog een plaats op te schuiven maar de leiding pakken zal moeilijk worden daar de 1e in het klassement 9 min voor staat. De 2e plaats staat 1 minuut voor dus die is normaal gezien binnen bereik. Wel een hele mooie wedstrijd en een top organisatie hier.

Succes morgen Kurt en go go go voor die 2e en misschien nog wel een 1e plek.