Erik Dekker 40+ mountainbike kampioen van Nederland

Ook de 40+ mountainbikers staan gespannen als een snaar aan de start voor hun NK. Favorieten te over met twee top favorieten die hun rol ook nog waar maken. Erik Dekker wint het uiteindelijk in de sprint en is de nieuwe kampioen, Maikel Govaarts buigt het hoofd en wordt tweede. Derde is Micha de Vries.

De start en gelijk gaat de hartslag naar record hoogtes. De eerste ronde brengt al een afscheiding, ook van bikers die verwacht werden maar hun Waterloo al vinden in die eerste ronde. Erik Dekker, Maikel Govaarts en Micha de vries maken de wedstrijd. Erik Dekker haalt op een gegeven moment Maikel Govaarts bij en samen gaan deze twee top favorieten op pad voor de winst. Micha de Vries kon redelijk bij blijven maar moet het laten gaan omdat Erik Dekker echt zeer hoge snelheden kan rijden.

Maikel Govaarts en Erik Dekker gaan gezamenlijk naar de streep en laten het op een sprint aan komen. Erik Dekker wint, Maikel Govaarts tweede en zoals hij zelf zegt op waarde geklopt. Micha de Vries eist dan de derde plaats op.