Europese Junior titel voor ongenaakbare Pim Ronhaar uit Hellendoorn

Een druk bezette Junior wedstrijd trapt het EK in Rosmalen af. Met verschillende favorieten voor de zege uit Nederland is het Pim Ronhaar die de kar trekt en op ongenaakbare wijze de titel in bezit neemt. Met een mooie voorsprong solo finishen is er een uit het boekje. Witse Meeussen was tweede en Thibau Nys derde.

Veel starters op het zonovergoten parcours en Luke Verburg die direct het voortouw neemt in deze wedstrijd bij de junioren. Na twee ronden is het nog steeds Luke voor in de wedstrijd maar Pim Ronhaar neemt alvast het voortouw vanaf dat moment. Pim die een lange solo afrond die hij voorzichtig ronde na ronde uitbouwt. Witse Meeussen dient langzaam maar zeker de rol te lossen bij Pim. Luke Verburg blijft lange tijd rond de derde plaats hangen maar heeft te veel gegeven en wordt zevende vandaag. Thibau Nys pakt dan na Witse Meeussen de derde plaats.

Veel Nederlanders die op de laatste plekken moeten starten, Twan van der Drift bijvoorbeeld. Twan rijd een zeer gedegen wedstrijd in het hele grote veld en kan als 15e over de finish komen. Mooie prestatie van de eerste jaars Junior van Westland Wil Vooruit.