Europese Kampioenschappen mountainbiken in Brno

De Europese kampioenschappen Mountainbiken in Brno hebben dit weekend de aandacht van de toppers. Mooie deelnemers aantallen en een goede zware wedstrijd. Het parcours is niet super technisch maar vergt wel het nodige van de bikers. Nederland is afgereisd met een sterke delegatie.

De Vrijdag was weggelegd voor de XCE wedstrijden bij de mannen en vrouwen. Didi de Vries en Jeroen van Eck waren de deelnemers en hadden er alles aan gedaan om goed te zijn. Didi kan een 9e plaats pakken in de wedstrijd waarin ze niet helemaal haar ding kon doen omdat ze afgesneden werd. Wel een knappe 5e tijd in de kwalificatie. Jeroen van Eck kan het afmaken voor de 6e plaats waar hij niet voor was gekomen. 15 Aug gaan deze 2 kanjers naar het WK in Waregem.

De U23 hadden met Ceylin del Carmen Alvarado in ieder geval de Nederlands kampioene aan de start. In een sterk veld waarin Sina Frei de overwinning pakt kan Ceylin de 14e plaats voor zichzelf opeisen. Mooie prestatie van de wereldkampioene in het crossen.

Bij de Junior vrouwen is het Puck Pieterse die de Nederlandse eer hoog heeft gehouden. Niet helemaal zoals ze graag wilde, in de eerste ronde haakt een medebikster in haar stuur en kan ze niet gelijk de aansluiting maken. Een 5e plaats is haar deel waar ze toch tevreden mee is.

De Junioren hebben ook de Nederlands kampioen aan de start. Niek Hoornsman kan in dit super grote veld (92) starters een zeer mooie 9e plaats opeisen in een wedstrijd die gewonnen wordt door de Belgische Biker Lukas Malezsewski.

Bij de Team Relay waarin 4 rijders van elk land elkaar betwisten over 4 rondes is Nederland 7e geworden.