Evie Richards is niet te kloppen bij de vrouwen U23 tijdens WK in Valkenburg

De vrouwen U23 is op papier een interessante wedstrijd. Een vrouw steekt er echt boven uit en zei is de te kloppen vrouw vandaag. Evie Richards doet wat er van haar gedacht wordt en wint de titel, nummer 2 voor Groot Brittannië. Nederlandse Ceylin Del Carmen Alvarado wordt tweede en als derde pakt Nadja Heigl uit Oostenrijk haar podium plaats.

Ook bij deze vrouwen een zuivere eerste ronde met Ceylin Del Carmen Alvarado die als eerste het veld in stormt. Mooie uitgangs-positie voor de Nederlandse die vooraf als podium kandidaat is getipt. De rest van het veld volgt en een halve ronde later is iedereen door Evie Richards al naar de achtergrond verwezen. Harriet Harnden zit dan op de tweede plaats en Ceylin en Nadja Heigl volgen op gepaste afstand. Manon Bakker sluit als laatste Nederlandse aan in een klein groepje en de schermutselingen nemen een aanvang. Evie Richards 1, Harriet Harnden twee. Ceylin en Nadja Heigl stuivertje wisselend op plaats 3-4 gevolgd door Manon Bakker. Manon valt dan weg in de tweede ronde door materiaal pech en Fleur Nagengast komt metertje voor metertje dichterbij geslopen. De laatse ronde is het sein voor Ceylin om Nadja Heigl voorgoed te lossen en ze verwijst ook de Britse naar een plaats achter haar.

Op gepaste afstand van Evie Richards neemt een dolgelukkige Ceylin del Carmen Alvarado de tweede plaats in. Nadja Heigl moet genoegen nemen met de derde plaats op gepaste afstand van Ceylin. De Britse Harriet Harnden wordt toch nog vierde en Fleur Nagengast wordt vijfde. Twee vrouwen bij de eerste vijf, daar kun je beslist mee thuis komen. 3 nationaliteiten op het podium en 8 bij de eerste tien, dit geeft aan dat er mondiaal bij de vrouwen veel gedaan wordt met cyclocross.