Fantastische WC overwinning voor Anne Terpstra in Andorra

De voortekenen waren er afgelopen Vrijdag al als je terug kijkt. Anne Terpstra wint de WC wedstrijd van Andorra. Hoe mooi en gaaf wil je het hebben, dit na een ontzettend mooie en spannende wedstrijd.

Anne zelf over haar gouden wedstrijd in Andorra; Ik droom nog steeds, maar ik word niet wakker en de realiteit is dat ik een WC wedstrijd heb gewonnen. Hoe gaaf en verschrikkelijk mooi is dat! De hoogtestage is goed verteerd en ook de eerste keer dat ik het doe. Dat het vandaag uitpakt in een overwinning op nota bene een van de zwaarste wedstrijden uit de WC reeks is bijna niet te bevatten. Ik vier het en geniet er met volle teugen van. Echter ook weer terug met de voeten op aarde, omdat komende weekend de wedstrijd van Les Gets wacht. Ook op hoogte en wie weet kan het nog eens. De vorm is momenteel super en ook de moraal is sky high. Voor nu ben ik zo gelukkig en nog steeds op een wolkje.

Dat er wereldtoppers in Nederland wonen die het mountainbiken bij de Elite vrouwen en mannen naar hun hand kunnen zetten wisten we al. Anne Tauber heeft al een inleiding gegeven,en mist de overwinning door pech. Mathieu van der Poel pakt hem in Nove Mesto. Anne Terpstra was niet helemaal verwacht maar liet de vrijdag van Andorra een ander licht schijnen op haar aspiraties.

Het was ongemeen warm, droge ijle lucht en trainingskampen op hoogte die hun vruchten af werpen, of juist niet. De start was wat hectisch bij de vrouwen maar alle favorieten zitten de eerste ronde waar ze horen te zitten. Een Catharine Pendrel opende mee de debatten en gevolgd door de rest van het veld wordt vanaf de tweede ronde de wedstrijd keihard gemaakt. Pauline Ferrand Prevot, Anne Tauber, Anne Terpstra,Jolanda Neff iets verder naar achter, Alessandra Keller zijn zo ongeveer de vrouwen die de Canadese terug proberen te halen. Anne Tauber zakt helaas een klein beetje naar achteren, Ferrand Prevot heeft net te veel gegeven en Catharine Pendrel kan het niet vol houden. Allessandra Keller zakt iets terug en daar is als een duveltje uit een doosje Anne Terpstra die vanaf de derde ronde het roer overneemt.

Langzaam neemt Anne Terpstra afstand en kan op een geven moment al behoorlijk wat sec bij elkaar sprokkelen. Jolanda Neff vind eind derde ronde haar benen terug en gaat op jacht naar Terpstra. In de laatste ronde is de aansluiting een feit en gaat het duo Neff-Terpstra onderweg naar de finish. Jolanda Neff probeert aan te vallen maar is niet bij machte weg te komen. Anne Terpstra countert en gaat gelijk door. Sterk als Anne is was dat de genadeklap voor Jolanda Neff en Anne Terpstra pakt de eerste WC overwinning voor een Nederlandse vrouw in het mountainbiken.