Fem van Empel pakt de titel bij de vrouwen in Hoogerheide

De Nederlandse vrouwen zijn uiteraard zou je bijna zeggen favoriet voor de WK titel. De armada aan snelle vrouwen is goed aan elkaar gewaagd met momenteel 2 uitgesproken favorieten voor de titel. Fem van Empel en Puck Pieterse die erg aan elkaar gewaagd zijn en de verwachting is algemeen dat het tussen deze 2 vrouwen gaat.

 

Zoals verwacht zijn Puck Pieterse en Fem v Empel vanaf de start op de afspraak. Silvia Persico die ook verwacht werd is mee en verder de vrijwel complete Nederlandse ploeg. Lucinda Brand is scherp en wil ook graag mee doen vandaag. Puck Pieterse en Fem v Empel houden er een verschroeiend tempo op na en al vlug zijn de 2 topfavorieten alleen op kop. In de achtergrond zijn het Persico en Brand die de kloof proberen te dichten. Daarachter Alvarado, Worst, Van der Heijden en Betsema.

Brand kan dan Persico achter zich laten en rijd zich alleen weer bijna terug naar de kop van de wedstrijd. Van Empel en Pieterse voeren weer een verschroeiende versnelling door en Brand is er wederom aan voor de moeite maar rijd wel alleen op de 3e plaats. Persico is inmiddels in gevecht met Alvarado om plaats 4. Daarachter strijden Betsema, Worst en van der Heijden om de plaatsen 6, 7 en 8.

 

Uiteindelijk is het Fem v Empel die na een foutje van Puck Pieterse alleen op pad gaat en uiteindelijk de overwinning naar zich toe trekt. Puck Pieterse 2e en Lucinda Brand is 3e. Silvia Persico 4e, Ceylin del Carmen Alvarado 5e. Annemarie worst 6e, Inge van der Heijden 7e, Denise Betsema 8e, Maghalie Rochette 9e en Helene Clauzel maakt de eerste 10 vol.