Fietstest Rebel Bike MTB 29″

Rebel Bikes, nog nooit van gehoord, dat is heel goed mogelijk. Nieuw op de Nederlandse markt is het merk pas onlangs boven de doopvont gehouden. Custom mountainbikes, race- en crossfietsen bouwen is hun ding. Goede kwaliteit ingekocht bij de juiste carbonframe-bouwers. Open mould frame’s gecertificeerd ISO4210, 5 jaar garantie, crash replacement, custom spuitwerk en afbouw. U als klant bent er alleen maar goed mee.

Rebel-Bike-001De Rebel mountainbike die wij hebben getest, is echt tot op het bot aan de tand gevoeld. Ruim twee maanden hebben we er internationale trails en onze eigen thuistrails mee bereden. In het kort een alles omvattende naam voor de fiets bedenken: Ultieme toerfiets! Opgebouwd met alleen maar toponderdelen, hebben we deze mountainbike kunnen testen.

 

 

Techniek

Waar mag of moet een frame tegenwoordig aan voldoen? Stijf in het bracket voor directe krachtoverbrenging, in de recht uitgaande lijn een zekere mate van flexibiliteit en sturen dat goed in orde moet zijn. Iedereen mag zich aan het stuur van een dergelijke fiets min of meer op zijn gemak voelen. Te veel gewicht is not done, te licht evenmin. Een compromis gevonden in lichtheid en stijfheid geeft een zuiver technisch plaatje. Mooi moet het ook zijn, een frame met lijnen als van een snelle auto. Suggestieve snelheid blijkt al uit de belijning.

Rebel-Bike-003Het frame heeft een behoorlijk oversized bracket sectie, stijfheid ten top. Afgeplatte schuine chainstays voor flexibiliteit. Een extra versteviging in de zadelbuisbevestiging, zodat een zadelbuis niet zo makkelijk breekt. Dunne oversized schuine buis van het frame voor sterkte en een laag gewicht. Balhoofdsectie met 11/8 – 1.5 lagers voor de nodige stabiliteit en stijfheid. Mooie afwerking van het frame is wat opvalt, er is verzorgd gewerkt door de frame-fabrikant en dat is een pluspunt. Duidelijk is dat er een ontwerper met gevoel voor lijnen aan het werk is geweest.

Rem en schakel onderdelen

Shimano zorgt met een XTR remset voor een behoorlijke stopkracht aan het stuur van deze mountainbike. Licht en snel, als het nodig is zonder veel moeite afremmen. Top remset derhalve. De XX1 single speed 11 speed schakelset zorgt voor onbezorgd plezier. Tjak tjak tjak, als het goed afgesteld is, heb je geen moeite met het enkele tandwiel voor en de 11 tandwielen achter. Schakelgenot ten top en dat is heel goed verzorgd bij Rebel. Of je een enkel blad of een dubbel blad wil voor, ligt van je eigen keuze af. Custom weet je nog. Top onderdelen dus voor het remmen en schakelen. Verdere toelichting heb je simpelweg niet nodig, het is gewoon top.

Verende voorvork

Ook hier is gekozen voor een product uit de stal van SRAM, Rock Shox Sid is een standaard in de wereld. Soepel veergedrag na het nodige afstelwerk. De verende vork dient ten allen tijde afgesteld te worden op degene die de fiets berijdt. De één vind hem te slap en de ander te hard opgepompt. Iemand vindt de vork te snel en een ander te langzaam. Heel persoonlijk, zelf houden we van een reactieve vork per parcours afgesteld. Een klein minpuntje is de algehele stijfheid van de RS Sid, hier is echt een verbetering mogelijk. Een Rock Shox RS1 zou bijvoorbeeld de hele fiets verbeteren en een ander gezicht geven.

Wielen en banden

Rebel-Bike-015De fiets kwam in eerste instantie met 9th wave carbonwielen (9th Wave DIRT-SL29 Straight Pull, inzetbereik: XC/Marathon). Stijf, licht en heel erg zwart. Het merk 9th wave is nog relatief jong en daar is nog veel eer te behalen. Carbonwielen met een dergelijk prijskaartje mogen beter zijn. De wielen waren uit het midden gespaakt. Er zijn naven gebruikt van een middelmatig niveau en de lagers in de body zijn te klein en fragiel om een goede betrouwbaarheid te garanderen. Overigens worden dezelfde lagers ook gebruikt in vergelijkbare wielsets van Hope en DT-swiss. In het verleden is ook bij de gerenommeerde merken al gebleken dat de gebruikte lagers te licht zijn voor wielen. Door de wedstrijdrijders worden deze lagers dus vaak vervangen door betere exemplaren. Een aantal verbeterpunten voor de 9th-wave wielset derhalve. Heel positief aan de 9th wave wielen is het hele lichte gewicht, de stijfheid en de offcenter velgen volgens de laatst geldende normen. Keihard ook met geen ruimte voor een compromis, gericht op wedstrijdgebruik. Elke trap met de 9th wave wielen is raak. Het UD carbon geeft een mooie look en onze voorkeur is een glanzend laklaag.

Rebel-Bike-029De tweede wielset was ook carbon, alleen dan van het eigen Rebel label. Gespaakt met mooie platte spaken die veel zachter zijn in de looprichting en toch voor stijfheid zorgen in het zijdelingse vlak. Ook verrassend lichte wielen met een bite en comfort. Mooie transfers in groen, wat afsteekt bij de oranje transfers van het frame. De velgen zijn offcenter, 32 spaaks, licht, stijf en  tubeless ready. Gebouwd met UD carbon voor een goede kwaliteit. De dempende eigenschappen van carbon zijn gevoegelijk bekend en dat heeft als effect dat kleine trillingen goed uitgefilterd worden.

De banden zijn het beproefde recept van Schwalbe, Racing Ralph en Rocket Ron. Goede kwaliteit en een goede betrouwbaarheid. In tubeless ready, zodat je ook zonder binnenband kan rijden wat wij gedaan hebben. In de 2.25 uitvoering geven ze meer dan voldoende grip in heel veel omstandigheden. Monteer een grove nop als het natter wordt.

Hoe rijdt dit nu

Mooi en smooth, het carbon doet zijn werk meer dan uitstekend. De tubeless banden kun je redelijk zacht rijden met veel grip en comfort. Het frame dat onder alle omstandigheden zich goed heeft laten voelen en zien. Het stuurgedrag is in heel snel genomen singletracks en afdalingen niet super, een beetje vaag zelfs. Als de snelheid iets terug zakt, is het een makkelijk te besturen mountainbike waar je jezelf aan het hoofd van de besturing terug vindt. Een zeer sublieme toerfiets voor de veeleisende fietser, niet per sé een supersnelle wedstrijdracer. Zeer geschikt derhalve om marathons te Rebel-Bike-009rijden. De afgeplatte chainstays geven je niet dat keiharde gevoel, maar meer van een gemoedelijk renpaard. Het geeft licht mee en bezorgt je het nodige comfort. De onderdelen die samen met het frame en de wielen voor een erg lichte fiets zorgen, geven je vleugels. Accelereren is aan het stuur van deze mountainbike absoluut geen probleem. Het gevoel dat je krijgt, geeft je adrenaline nog een extra boost om nog harder te gaan rijden. Heel makkelijk til je de fiets over obstakels en laat de fiets zich leiden door technische secties.

 

Dealer voor testrit en persoonlijke advies:Rebel-Bike-019

TVM Bike
Vogelweg 12
6962 GH Oosterbeek
+31 6 51380442
info@tvmbike.nl

 

Zelf je fiets samenstellen én direct een offerte opvragen kan met de configurator op de website van Rebel (klik hier)

De prijs van het gereden testmodel is €4349,= (meerprijs 9th wave wielset €200,=)