Four day stage race Club La Santa Lanzarote dag een

Annemarie Worst heeft haar eerste etappe wedstrijd op Lanzarote zeer goed aangevangen. De winst is al haar deel geworden vandaag, dat geeft ook in deze 4 daagse wedstrijd een zeer mooie uitgangs positie voor de frele mountainbikester van MijnBad-Liv/Giant. 4.06 minuut bedraagt de voorsprong van Annemarie op nummer twee Mayalen Noriega, nummer drie bij de vrouwen is Rocio Martin op 4.07.

Marc de Maar is de beste Nederlander op de 16e plaats met 2.14 achterstand op nummer 1 Sergio Mantecon. Dat bied voor Marc kansen voor de volgende 3 etappe’s.

Sebastien Carabin staat dan met zijn 9e plaats in de eerste etappe op een mooie plek en ook hier zit voor de komende dagen muziek in. Onderstaand commentaar van Sebastien,

Het was niet goed vandaag maar ook niet slecht, ik had niet genoeg snelheid in de benen en de etappe was snel en vlak. Ik wordt 9e in de groep die voor de tweede plaats rijd. De komende dagen zal het zeker nog verbeteren, het gevoel in mijn benen zal dan ook beter worden dan vandaag.

Marc Bouwmeester heeft zijn dag niet en eindigd in de eerste etappe op een 30e plaats. Hieronder het commentaar van Marc op deze etappe,

De start was goed vandaag, ondanks dat ik deze weken nog een paar dagen met griep had af te rekenen. Na de start reed ik mezelf finaal vast in een greppel. In het mulle losse zand reed de kop er door en kon ik niet mee. Op dat moment in de tweede groep verzeild geraakt. de klim naar de top lag me goed waar ik alles heb gegeven, te veel gegeven dus. Op naar de komende etappe’s.

Bart Classens wordt 34e vandaag en dat is niet wat hij zoekt in deze wedstrijd. Zijn commentaar op vandaag,

Na een slechte periode in Januari na een val, problemen met de rug. Weer voor het eerst maximaal gereden en tot mijn verbazing kon ik tot halfweg mee met de kop helaas moest ik dat later wel bekopen. Kwam daarna een beetje in niemandsland te rijden op een stuk waar een groepje wel handig was. Er is in ieder geval nog zat ruimte voor verbetering. Benieuwd naar de komende dagen als de etappes langer worden !