Four day stage race op Lanzarote begint aanstaande Zaterdag

Op Lanzarote begint aanstaande Zaterdag “the 4 day stage race”. Deze door Club la Santa georganiseerde wedstrijd samen met de Spaanse wielerbond is van UCI categorie S2 en er zijn behoorlijk wat punten te rapen. Van Nederlandse zijde zijn Marc Bouwmeester en Annemarie Worst van Mijn Bad-Liv/Giant present. Marc de Maar van MTB team Grinta tekent voor deelname. Bart Classens van team Thijs Hendriks-Bikesight. Ook illustere namen uit de top van de marathon wereld tekenen present bij deze wedstrijd.

Soren Nissen, Karl Markt, Sebastian Carabin, David Rosa, Sergio Mantecon EA. Een mooi en goed startveld waar de Nederlandse en Belgische deelnemers mee gaan sparren de komende 4 dagen. Op het mooie vulkaan eiland “zelf ook ooit op trainings kamp geweest” liggen schitterende trails. Lanzarote heeft een diverse flora en fauna die vanuit club La Santa makkelijk te vinden is. Zoals gezegd mooie trails met uitdagende parcoursen. 4 dagen afzien op top niveau.

Tweehonderd kilometer in 4 dagen. De start op dag 1 is een etappe van 39 km en 600 hm. Dag 2 52 km met 800 hm. Dag 3 is een tijdrit van 21 km en de laatste dag is de langste met 87 km en 1500 hm. We gaan het mee maken hoe de laaglanders het er van af brengen. Marc Bouwmeester heeft zijn eerste U23 wedstrijd. Bart Classens is de marathon specialist. Sebastian Carabin kan lange en korte etappe’s aan en Annemarie Worst verkeerd natuurlijk in bloedvorm getuige haar wereldtitel van afgelopen weekend.