Gaat Albstadt de Nederlandse mountainbikers goed gezind zijn

Albstadt in Zuid-Duitsland is de eerste wedstrijd van het WC circuit XCE en XCO. Nederlandse mountainbikers die goed in conditie zijn, kunnen ze mooi weer spelen tegen de verzamelde wereldtop.

De lach op de gezichten van 2 hoofdrol spelers in Albstadt.

Anne Tauber, Anne Terpstra, Sophie von Berswordt, Puck Pieterse, Mathieu van der Poel, Milan Vader, David Nordemann, Mick en Tim van Dijke zijn zomaar wat namen van bikers die kans maken op een top notering.

De lach op haar gezicht verraad de vorm die onderhuids aanwezig is.

Albstadt waar veel verspijkerd is aan het parcours, de verbeteringen zijn goed zichtbaar. De meningen zijn ook verdeeld, de ene zegt top de andere zegt jammer van het parcours. In gedachten de organiserende club die een all weather parcours wilden hebben.

Enkele woorden van de hoofdrolspelers in dit weekend wereld niveau mountainbiken.

Anne Tauber; Kans voor de echte klimmers om zich te laten zien. Veel sterke dames aan de start, de top 10 zal dicht op elkaar zitten.

Anne Terpstra; Veel vertrouwen in een goede wedstrijd, van de short track niet helemaal zeker maar de XCO daar kan ik een prima race rijden.

David Nordemann; Mooi parcours waar ik heel erg veel zin in heb. Ik voel me erg goed en het parcours ligt me.

Hoop op mooie uitslagen dit weekend lijkt gerechtvaardigd. In gedachten nemende dat Mathieu van der Poel in de vorm van zijn leven steekt na 2 weken relatieve rust. Anne Tauber die heeft laten zien de beste te zijn zonder pech. David Nordemann die zonder pech een kanshebber is voor een zege. Anne Terpstra die met top noteringen laat zien bij de top te horen. Mick en Tim van Dijke, laat zien wat je waard bent. Puck Pieterse, wie ziet haar niet graag rijden.

De short race kan een voorbode zijn voor een schitterend weekend. Red Bull tv is 2 dagen in de lucht om alles te laten zien wat er gebeurt. Offroadbikers.eu is er helaas niet bij maar heeft wel de rijders in het vizier om commentaar te vragen over hun wedstrijden.