Gaat dit EK het duel worden tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel

Het aankomende weekend is het EK de speeltuin van de Cyclocrossers. Rosmalen is de plaats waar het gaat gebeuren, op Nederlandse bodem. Een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert wordt gaarne gesmaakt door het publiek. Gaat dit ook gebeuren ?

Mathieu van der Poel die na een uitstekende zomer op de mountainbike en op de weg laat zien de vorm al goed vast te hebben. Alle wedstrijden waar hij aan de start stond al gewonnen in het nog prille seizoen. Een motor die op volle toeren draait, wanneer hij weg rijdt in de wedstrijd bepaald zijn gevoel en kunde.

Wout van Aert die zeker wel een vorm heeft na een goede zomer op de weg. Wout die volgens velen achter de feiten aan loopt maar wij zien dat toch wat anders. Een vervolg in de aankomende wielerlente op de weg voor Wout dat vereist nu een iets andere aanpak.

Mathieu die vanaf de eerste meter gas kan geven en ook het laatste weekend al vroeg in de wedstrijd uit het zicht verdween. Wout die wat meer moeite heeft met op gang komen maar de laatste 2 rondes vaak de turbo aanzet en veel goed maakt om die 2e plaats te pakken. Aankomend weekend mag je eigenlijk verwachten dat Wout weer wat beter is dan vorige week, Mathieu vanzelfsprekend op zijn elan die hem partij gaat bieden. De strijd zal hoe dan ook fel zijn. Morgen is de Koppenberg cross en daar zal al wat duidelijk worden.

Lars van der Haar, Toon Aerts zijn ook zomaar de mannen die gas geven en er veel aan gelegen laten om goed voor de dag te komen.