Geslaagde teamlaunch Van Eck Racing

In het Gelderse Leuth is een nieuw nederlands MTB-team gelanceerd. Het gaat om ‘Van Eck Racing’-team dat op dit moment één rijder heeft: Jeroen van Eck. Jeroen heeft hiervoor lange tijd deel uitgemaakt van het Stappenbelt Racing Team, maar heeft in november 2017 het besluit genomen om zijn eigen richting te kiezen. Vooral omdat de ambitie van Jeroen van Eck ligt bij het rijden van de MTB Eliminatorwedstrijden op wereldniveau. In slechts enkele maanden tijd heeft hij verschillende partners (sponsors) langdurig aan zich weten te binden en zo zijn eigen team gevormd. Uiteraard speelt het hele gezin van Eck hierin een belangrijke rol. Dat was tijdens de teamlaunch goed te merken, want het werd vanuit het ouderlijk huis georganiseerd. Daardoor ontstond er direct een ongedwongen, familiaire sfeer onder de aanwezigen.

In de woonkamer was de officiële onthulling van de zwart-witte teamkleding. Daar werden ook alle sponsors, coaches en fysio persoonlijk bedankt. Aan het einde van de formele presentatie richtte Jeroen van Eck zich geëmotioneerd tot zijn ouders en zus. Mooi om te zien hoe de familie van Eck zich samen inzet om Jeroen te helpen zijn ambitie waar te maken.

Na de formele presentatie was het tijd voor de teamride. Opgedeeld in twee groepen werden een paar leuke oefeningen gedaan in de bossen rondom Nijmegen. Voor een aantal aanwezigen waren via sponsor Specialized-fietsen beschikbaar gesteld. Het goede weer en de goede begeleiding van Jeroen van Eck en Wilton van Eck, zorgde voor een glimlach op de gezichten. Wat is er mooier dan ‘spelen’ met een mountainbike in het bos op een zonnige dag! Bij terugkomst stond een heerlijk Italiaans buffet klaar om de innerlijke mens te verzorgen. Een perfecte afsluiting van een bijzondere dag.