Geweldig mooie derde plaats van Anne Tauber in door Jolanda Neff gedomineerde wedstrijd

De tweede Mercedes Benz Worldcup wedstrijd in Albstadt is zojuist gewonnen door Jolanda Neff. In een absoluut grandioze stijl neemt Jolanda dit parcours tot het hare in de glibberige afdalingen en technische sectie. Yana Belomoina komt na een zware blessure terug en pakt de tweede plaats. Anne Tauber neemt op een geweldige manier de derde plaats in beslag.

Deze jarige mountainbiker kan met recht hoera zeggen, 23 geworden en een geweldige wedstrijd gereden.

De start was dringen geblazen, al die vrouwelijke toppers die op het gladde parcours vooraan wilden rijden. Jolanda Neff neemt na de startloop de leiding in handen om deze nooit meer af te staan. De technische secties gaan op een vloeiende en stilistische manier. Sterk omhoog en nog sterker omlaag, daar is Jolanda Neff heer en meester in. Yana Belomoina die langzaam in de wedstrijd komt gaat zich de laatste 2 rondes nadrukkelijk met de uitslag bemoeien en kan zich de laatste ronde naar de 2e plaats piloteren. Knappe prestatie van de Oekraiense rijder uit het CST-SANDD-AE team van manager Bart Brentjens. Anne Tauber zit vanaf het begin goed in de wedstrijd en kan vanaf plaats 10 in de eerste ronde al doorstomen richting de strijd om de 2e-3e plaats. Een valpartijtje gooit nog even roet in het eten om Alessandra Keller terug te halen maar de laatste ronde is de strijd in het voordeel van Anne Tauber beslecht. Ook op een glad en modderig parcours is de Nederlandse mountainbiker zeer goed bezig. Een hele dikke en mooie derde plaats.

Voor plaats 4 was de strijd van Alessandra Keller hevig met rivale Anne Tauber. Keller moet uiteindelijk het hoofd buigen na lange tijd in tweede positie te hebben gelegen. Vierde plaats voor de Zwitserse. De vijfde en laatste plaats op het podium is voor de Duitse thuisrijder Elisabeth Brandau. Ook Elisabeth liet veel strijd los op dit parcours en verdiend die vijfde plaats dik en dubbel.

Bart Brentjens kan zich samen met de rijders en zijn team op de borst kloppen, 2 vrouwen bij de eerste 3 op het podium. Daar kun je mee thuis komen, euh richting Nove Mesto gaan bedoelen wij.

Githa Michiels wordt 34e, Annemarie Worst 39e, Lotte Koopmans is 62e en Anne Terpstra is na de 2e ronde uit de wedstrijd gegaan, waarmee weten we niet.