Goede prestaties tijdens eerste dag van WK in Mont st Anne

Dag 1 van het WK in Mont st Anne is voor de Nederlandse selectie goed verlopen. Laten zien waar je toe in staat bent en een Bronzen medaille scoren in deze startvelden is top.

De Team Relay stond als eerste op de rol vandaag. Met een goede en ook sterke selectie kwam Nederland goed uit de verf. Anne Terpstra, Puck Pieterse, David Nordemann, Milan Vader en Niek Hoornsman hebben hun huid duur verkocht. Met zeer sterke tegenstanders roned 3 en ronde 4 op kop rijden is een top prestatie. Puck Pieterse die zeker niet de minste is in haar categorie moest de laatste ronde rijden. De strijd was natuurlijk al snel beslecht ( Puck die de strijd aanbond met diverse wereldtoppers elite en U23) is een ongelijke strijd. Een 10e plaats was hun deel en ze hebben laten zien er te staan en goed in vorm te zijn.

Kjell van de Boogert was de volgende Nederlandse klepper die aan de start stond. De E-Bike wdestrijd is nu voor de eerste keer gehouden en Kjell moest zich verdedigen tegen tal van grote namen. Alan Hatherly wint de wedstrijd voor de mannen met een Specialized E-mountainbike. Kjell die zeker in de eerste ronden niet de mindere was zakte wat weg in de laatste rondes maar kan toch een zeer mooie 8e plaats in deze wedstrijd behalen. Zijn American Eagle E-mountainbike heeft zeker gedaan wat hij er van wilde.

Bij de vrouwen E-Mountainbike wedstrijd is het de Nederlandse Anneke Beerten die de bronzen plak in ontvangst mag nemen.