GP Brabant Elite mannen mooie overwinning voor Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel wint de eerste GP Brabant op het nieuwe parcours, Corne van Kessel wordt tweede en Joris Nieuwenhuis derde.

Vanaf de start is het Mathieu die het tempo aangeeft en na een halve ronde al een lichte afscheiding bewerkstelligt. Het snelle draaien en keren en op en af achter op het parcours ligt hem schijnbaar goed. Met speels gemak gaat Mathieu aan de leiding, Corne van kessel die op de tweede positie rijd zit op een kleine achterstand. Joris Nieuwenhuis die in de tweede ronde nog met een schuivertje had af te rekenen kan tot bij Corne van Kessel komen. Door een afgevallen ketting van Corne moest hij Joris Nieuwenhuis nog even voor zich dulden. Corne van Kessel kan dan toch Joris nog terug halen en wat afstand nemen om die tweede plaats veilig te stellen. Joris Nieuwenhuis derde man op het podium en dik verdiend. Een mooi podium in deze eerste nieuwe uitgave van de GP Brabant.

Tevredenheid alom ook bij de podium kandidaten, om de wedstrijd groter te maken mogen wel wat veranderingen gedaan worden. Leuk parcours wat gaandeweg de wedstrijd leuker werd ook voor Corne van Kessel.