Gskin Wallonie cup Erezee met mooie winnaars

De Gskin Wallonie cup in Erezee had gisteren een mooie dag in veel opzichten. Ten eerste natuurlijk het zonnige weer en het mooie parcours. Ten tweede de finish en verzorgings zone die door Simon Gueuning en zijn mannen goed aangepakt was en boven op de berg net voor het bos was geplaatst. Het parcours, waar de lange lus buitenom uit was verdwenen, een dikke vette plus voor de mountainbikers. Met een extra lusje in het bos werd het parcours nog wel verzwaard maar het werd door de bikers en sters goed verteerd.

Een tegenvaller was de geringe belangstelling uit Nederland, er waren wel wat Nederlanders maar het was echt te mager. Een mooie wedstrijd op een gekend zwaar parcours en toch zie je ze niet. Waarom wel met een Beneluxcup en niet met een Gskin cup ? Geef eens aan waarom jullie niet komen, te veel te doen in het Hemelvaart weekend, te ver weg, onbekend maakt onbemind of andere zaken. Laat het weten omdat er een organisatie rond loopt die er wat mee wil om hun wedstrijd uit te bouwen naar een aantrekkelijke wedstrijd voor Nederland en België.

kross

Zoals gezegd heel veel Belgische deelnemers en de categorieën waren goed gevuld, de vrouwen bleven wel wat achter maar dat werd goed gemaakt door de mooie wedstrijden in deze categoriëen. Overigens had bij de vrouwen Britt van de Boogert een mooie overwinning die wel naar Nederland ging. Techniek ook wat een belangrijke rol speelt en het vermogen om te klimmen wat aangesproken moest worden.

De verrichtingen in de diverse categoriëen kunt u terug vinden op onze FB pagina daar we een mooie lijn hadden om alles vrijwel direct online te plaatsen.