Gulbergen24 slaat een jaar over!

De volgende editie van mountainbikemarathon Gulbergen24 vindt plaats in 2019. De organisatie van het succesvolle evenement ziet zich genoodzaakt de achtste editie een jaar uit te stellen in verband met de aanleg van een permanente fietsbrug nabij het terrein. De honderden mountainbikeliefhebbers -uit de regio en ver daarbuiten- moeten dus een jaar langer geduld hebben; vrijwilligers hebben een rustig najaar. Het bestuur gaat aan de slag met de nieuwe kansen! Die mededelingen werden gedaan tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag, afgelopen zondag in café de Stam in Gerwen.

Eén brug te ver

Voorzitter van Stichting Mountainbike Promotie Nuenen (SMPN), Rob van de Goor: “De vele mountainbikeliefhebbers zullen dit nieuws niet leuk vinden, maar helaas moest het bestuur dit besluit nemen. Het afgelopen jaar hebben we met man en macht weer een 24-uurs evenemententerrein met een uitdagend nieuw parcours aangelegd. Die prestatie van bestuur en vrijwilligers grensde werkelijk aan het onmogelijke! Extra inzet is nu echt een brug te ver, dat kan ik van vrijwilligers niet verlangen. Iedereen die betrokken is bij het 24-uurs evenement ziet wel in, dat de geplande werkzaamheden bij het Eindhovens kanaal enorm lastig te combineren zijn met de realisatie van ons parcours, feesttent, overnachtingsplekken en facilitaire voorzieningen. De risico’s zijn voor ons ook te groot. Door de werkzaamheden kan de plaatsing van onze tijdelijke brug niet gegarandeerd worden.”

Kansen

Het evenement Gulbergen24 vindt vanaf 2011 steeds plaats in het laatste weekend van september. leder jaar zorgen sponsoren en vrijwilligers dat er een tijdelijke brug over het Eindhovens kanaal gelegd wordt, een onmisbare schakel tussen het parcours in de Mierlose bossen en het hoogste punt van Brabant. Andere partijen spelen al langer met het idee van een permanente brug over het kanaal; dit is al een aantal keer uitgesteld. Realisatie van die brug vindt nu plaats, overigens in goed overleg met SMPN. De planning is, dat in augustus van dit jaar begonnen wordt met kabels en leidingen, aanleg van fietspaden en hellingen en het storten van de brug. Deze werkzaamheden zijn in de loop van december afgerond. Die permanente voorziening betekent uiteindelijk een prima ontwikkeling voor de recreatieve waarde van het gebied aan weerszijde van het kanaal. Het biedt ook kansen voor een volgende editie van Gulbergen24. De stichting SMPN gebruikt de noodzakelijke adempauze om de krachten te bundelen volgend jaar weer te verrassen met een extra aantrekkelijk evenement voor mountainbikers!