Gunn-Rita Dahle Flesja vormt een eigen mountainbike team

Gunn-Rita Dahle Flesjå’s carriere is ongekend, voor meer dan 20 jaar is zei al een onderdeel van de mountainbike wereld. The queen is nog steeds hongerig naar meer. Na het ophouden van Multivan Merida Biking team is ze nog steeds gedreven naar meer.Gunn-Rita heeft gewerkt aan een nieuw team om competitie op het hoogste niveau te blijven bedrijven. De Noorse Merida Importeur, Stians Sport AS heeft de gelegenheid aangegrepen. Samen met MERIDA is er support aangeboden voor de komende twee seizoenen aan een Noors UCI team.

team_gunn-rita05

Vanaf het begin is Gunn-Rita ook betrokken geweest of heeft ze gereden voor het Multivan Merida team. In haar tot nu toe al indrukwekkende carriere heeft ze niet minder dan 10 wereldtitels behaald, 8 Europese titels en 29 worldcup wedstrijden gewonnen. Daarmee is ze ook de meest succesvolle worldcup mountainbiker ooit.

“Terug naar waar het allemaal is begonnen”

De komende twee seizoenen zal ze voor haar eigen team rijden “Team Merida Gunn-Rita” Ze zal zelf eigenaar zijn van het team wat ze zelf runt, dit gebeurt in cooperatie met Stians Sport AS, MERIDA en het Noorse nationale team. Kenneth Flesja zal haar mede bijstaan als coach en trainings partner. Het team zal de basis in Noorwegen hebben.

Managing Director van Stians Sport AS, Stian Steen-Olsen is erg gelukkig met deze samenwerking. Gunn-Rita is de meest succesvolle vrouw in het mountainbiken en we gaan samenwerken voor de komende twee jaar. Haar enthousiasme is aanstekelijk en ook voor ons als importeur niet onbelangrijk. Haar precisie die ze in het mountainbiken stopt straalt ook op ons als partner af.

“Gunn-Rita gaat in ieder geval naast het Worldcup programma en de EK en WK wedstrijden ook meer wedstrijden rijden in haar thuisland. De titels blijven haar grootste goal door het seizoen heen”

 

Gunn-Rita kijkt vooruit naar twee mooie jaren die ze zo goed mogelijk wil volbrengen. Ik wil heel graag nog twee jaren aan de top staan in het mountainbiken. Daarbij ben ik heel erg blij dat MERIDA mee aan boord is gekomen. De band met MERIDA is heel erg sterk, ze hadden vertrouwen in mij en hebben geinvesteerd in mij. Ik ben trots op de reis die wij samen hebben afgelegd en die ook de twee komende jaren samen afgelegd gaat worden. Trots ook dat ik gewoon mijn carriere voort kan zetten bij de Merida familie,