Habitat biker Frank Beemer wint de seizoensopener GP Kivada/Olympia in Berlicum

In een ijzig koud, droog en bij tijd en wijle zonnig Berlicum ging de NL Cup van start vandaag. Frank Beemer van het Habitat mountainbike team pakt de overwinning, Erik Groen van Stappenbelt/Specialized de tweede plaats en Robbert de Nijs is derde.

In de wedstrijd die van begin tot het eind door Beemer, Groen en de Nijs werd gedomineerd is het Frank Beemer die de eerste keer de knuppel in het hoederhok gooit. Beemer kan een kleine voorsprong nemen gevolgd door De Nijs en Groen. Erik Groen kan dan Robbert de Nijs passeren en Frank Beemer weer terug halen. Beemer en Groen kiezen samen het hazepad en Robbert de Nijs blijft achter als derde in de wedstrijd. Beemer en Groen gaan het samen voor de overwinning afmaken. Robbert de Nijs kan de achterstand nooit meer goedmaken en gaat de derde plaats ophalen. Intussen is het Frank Beemer die de laatste ronde net wat harder rijd dan Erik Groen en metertje voor metertje wegsluipt. Frank Beemer wint dan nog met een mooie voorsprong, Erik Groen is kapot gestreden tweede en Robbert de Nijs derde.

Bij de Junioren zijn het Mick en Tim van Dijke die weer eens na een hele lange tijd samen op pad gaan voor plaats 1 en 2. Uiteindelijk is het Tim die de finish als eerste passeert gevolgd door Mick die tweede wordt. Luke Verburg is de derde junior op het podium.

De Nieuwelingen gingen met een groot veld van start in hun wedstrijd. Twan van der Drift weet hier de zege bloemen op te halen. Scott Baijs is tweede en Chris van Dijk derde.

De Amateurs waren met veel toppers aan het vertrek verschenen maar moesten allemaal de duimen leggen voor Micki van Empel die ouderwets gas gevend de overwinning weg haalt. Tweede plaats is voor Edwin Geerdink die ruiterlijk zijn meerdere erkend in van Empel. De derde plaats is voor Raymond van de Kruisweg.

De masters 30+ was eigenlijk een schamele vertoning van een wedstrijd. Met 7 vertrekkers is het Christian de Graaff die de wedstrijd wint voor Edwin Arts die tweede wordt. Coen Hoogervorst is de derde die mee op het podium gaat. In de volgende NL Cup zullen de masters 30+ samen met de Amateurs aan de start verschijnen.

Masters 40+ is een prooi voor Micha de Vries die het ruimschoots haalt voor tweede man in de wedstrijd Leon van der Heijden. Rick van de Hanenberg is als thuisrijder met de derde plaats heel tevreden.

Master 50+ hebben inmiddels een mooi startveld met ruim 40 vertrekkers. Hier is het Corne van Oorschot die de wedstrijd wint voor Arne Nuijs die tweede wordt en Ronny Geerts onze zuiderbuur wordt derde.