Hans Becking wint titel en zijn team slaat een dubbelslag

Favoriet zijn en dat ook nog waar maken in de nationale titelstrijd. Het parcours wat zeker niet selectief was door een lange klim maar waar toch hard gereden moest worden om te winnen. Nieuwkuijk maakt gemengde gevoelens los bij renners en publiek. Feit is wel dat het een leuke ronde is die zwaarder is dan ze lijkt. Nieuwkuijk heeft dan wel iets andere winnaars dan je van een klimparkoers gewend bent, de wedstrijden aan zich waren zeker het kijken waard.

Het zijn de bikers die de wedstrijd maken en dat was ook bij de Elite vanaf de start niet anders. Christian de Graaff besluit dan maar het lont in het kruitvat te gooien en neemt een deel van de eerste ronde op kop voor zijn rekening. Vanaf dat moment gaan er even later 5 bikers van tussen die ronde na ronde de afstand vergroten. Stuivertje wisselen is schering en inslag en ook Twan van de Brand komt nog even aan sluiten op zijn tandvlees. Het tempo lag met OA Rudi van Houts, Michiel van der Heijden, Hans Becking, Frank Beemer en Erik Groen erg hoog.

Zoals al gezegd, ronde na ronde gaat voorbij en de strijd word langzaam harder en verbetener. Na een hele snelle ronde van Rudi van Houts neemt na 5 ronden Hans Becking het commando over en hij pakt zowaar enkele meters. Rudi van Houts gaat natuurlijk zijn teamgenoot niet terug halen en laat het werk aan Michiel van der Heijden en Erik Groen. Twan van de Brand heeft toch weer af moeten haken en ook Frank Beemer moet lossen uit deze groep. De 3 achtervolgers zien meter voor meter Hans Becking weg lopen en hebben het nakijken. Michiel van der Heijden en Erik Groen zijn niet bij machte om Hans terug te halen en Rudi van Houts zit in een zetel.

De laatste ronde gaat in en Hans Becking haalt als favoriet gewoon de titel binnen. Erik Groen heeft in het laatste blok nog een schuiver en Rudi en Michiel moeten samen strijden voor plaats twee en drie. Rudi haalt het voor de tweede plaats en Michiel van der Heijden wordt derde vandaag. Erik Groen heeft dan de minst dankbare plaats op dit kampioenschap en wordt vierde.