Hielke Elferink verlengt haar Nederlandse marathon titel

Hielke Elferink wint wederom de Nederlandse titel in het Marathon Mountainbiken. Karen Brouwer wordt tweede en Pauliena Rooijakkers derde.

WP_20161009_075[1]

Ook bij de vrouwen hele snelle aanvangs-fase van de wedstrijd. Dat meisje in dat geelgroene pakje rijd wel erg hard Jan, dat is wat Hielke me vertelt van de eerste 50-60 km. Voor Hielke en Karen Brouwer was het dus echt aanklampen omdat Pauliena Rooijakkers het tempo echt heel hoog houd. Na die tijd heeft Pauliena af te rekenen met een lekke band die haar terug slaat naar de 8e plaats.

WP_20161009_054[1]

Hielke Elferink en Karen Brouwer mogen dus samen de rest van de wedstrijd vervolgen. Karen neemt niet echt veel over en laat weten blij te zijn er aan te hangen. Hielke neemt dan het initiatief door een keer extra hard door te trekken en is vertrokken voor een knappe solo. Karen blijft achter op de tweede plaats en Pauliena Rooijakkers is zich terug aan het vechten van plaats 8 naar voren.

WP_20161009_052[1]

Hielke Elferink komt solo over de finish voor haar vierde marathon titel, 4 x al de beste van Nederland. Karen brouwer komt moegestreden maar wel voldaan als vierde over de finish en mag die tweede plaats in ontvangst nemen. Pauliena Rooijakkers ten slotte presteert het dan toch om als derde over de finish te komen.

WP_20161009_073[1]

Hielke en Karen die behoorlijk kapot over de finish komen. Pauliena Rooijakkers die graag zonder lekke band een duel met de andere twee uit had gevochten. Mooie taferelen voor de toekomst, daar sluiten we de vrouwen mee af.