Hinken op twee gedachtes

De berichtgeving over de positieve test van Denise Betsema overschaduwd de berichtgeving over super talent Mathieu van der Poel. Hinken op twee gedachtes heeft de overhand.

Mathieu van der Poel is een fenomeen, dat kunnen we zeker stellen. Elke fiets die hij aanraakt veranderd in een stukje speelgoed waar hij prijzen mee bij elkaar raapt. Heel kort door de bocht gezegd uiteraard en zwart-wit gezien. Feitelijk is het wel waar. Nog vers in mijn herinnering staat het korte interviewtje in Albstad vorig jaar bij de WC wedstrijd mountainbiken. De liefde voor de fiets straalt altijd uit zijn ogen en van zijn houding af. Heel de wereldtop amechtig hijgend op sleeptouw nemend. Doe het maar in een grote mondiale sport zo op de voorgrond treden. Veel, hard en gericht trainen ligt hieraan ten grondslag.

Nu zijn we bijna een 11 maanden verder. Een wereldtitel rijker en de ogen van de hele wereld die iets met fietsen heeft zijn op hem gericht. Ook hier laat hij in een pril seizoen al dingen zien die een godsgeschenk heten te zijn. Hij is en blijft gewoon Mathieu, een van de redenen voor zijn populariteit. Hij wordt met de groten der aarde vergeleken maar hij is gewoon beter. En wat het allerbelangrijkste is, hij blijft gewoon Mathieu van der Poel. Speels op en met een fiets, in de koers en daarbuiten.

Dan de berichtgeving over Denise Betsema, erg wat er is gebeurd en een UCI heeft het weer voor elkaar. De A-staal is positief op Anabole Steroïden. Wat is hier gebeurt ? wat is het voor substantie, wat is de hoeveelheid en meer nog waarom nu al die berichtgeving ? Wij kennen Denise zeker als een getalenteerd veldrijdster die vorige Zomer het roer drastisch om heeft gegooid en daar deze Winter de vruchten van heeft geplukt. Heeft ze gepakt zoals dat zo mooi heet !? Wij wagen het te betwijfelen.

Denise hebben we al enkele jaren regelmatig voor de camera gehad en ze houd heel erg van deze sport op twee wielen. Bij het mountainbiken stond ze ineens aan de start in Berlicum en liet toen al zien dat haar talent niet verdampt was na twee kinderen te hebben gekregen. Dat ze van daaruit langzaam een wielercarrière op heeft gebouwd die afgelopen Winter in een stroomversnelling kwam, daar kun je alleen maar respect voor hebben. Helaas loopt dat respect nu een flinke deuk op. Hopelijk is het nog steeds een slechte droom.