Hoe Alicia Franck haar derde plaats heeft beleefd

Alicia Franck kwamen wij al tegen ruim 5 jaar geleden in Houffalize tijdens een XC mountainbike wedstrijd. Toen al liet ze zien goed met een fiets overweg te kunnen. Mooie bikester die haar mannetje stond in de XC wedstrijden. Nu als 2de runner up tijdens het BK CX in België waar ze trots op mag zijn, ze doet haar verhaal van deze wedstrijd tegen Offroadbikers.eu

Alicia Franck, foto via haar Facebook

Na een flinke paar nachten vriesweer ging ik me een open vizier richting het BK. Sanne Cant was de uitgesproken topfavoriete maar in heel wat wedstrijden waren wij aan elkaar gewaagd. Vorm van de dag zou vandaag wel eens de uitkomst kunnen brengen wie er met de winst aan de haal zou gaan. Toch ook in het achterhoofd dat we een super dag moeten hebben en een parcours op onze maat gesneden om een gooi naar de titel te doen.

S’morgens lag het parcours er hard, snel en technisch bij, niet geheel onaantrekkelijk voor mij. Verkennen vooraf was niet toegelaten en het was gissen hoe het parcours er bij lag. De organisatie heeft een extra heuvel aangelegd die echt een meerwaarde is voor dit parcours. Eens dat de zon er door kwam werd het parcours glad en met een ontdooide toplaag. Veranderd dus van snel en technisch naar traag met veel modder stroken.

De start was een beetje a typisch door de lange aanloop op de atletiek piste. Deze was ontdooit en stond onder water. Iedereen was al vuil en doornat en toen moest de wedstrijd nog beginnen. Dit was toch wel een minpunt op een verder best heel mooi parcours. Ik kon me vanaf de start gelijk goed positioneren en ging als 5e het veld in en op de brug was ik al 2e.Al snel kwam Lotte Kopecky voorbij gestormd die ik voorlopig goed kon volgen.

Het parcours lag veel slechter dan enkele uren daarvoor en ik liet me in de eerste ronde verrasen en ben gevallen. Ik stuurde daarna een beetje krampachtig rond en verloor de aansluiting met Kopecky. Ik kon ze lang in het zicht houden maar de aansluiting niet meer maken. Eens halfweg de wedstrijd werden de verschillen wat groter en lagen de positie min of meer vast. Zowel naar voor als achter mij was het gat best groot en kwam het er op aan mijn 3e plaats te verdedigen. Dat is me gelukt ook. Ik ben op zich best tevreden met deze bronzen plak. Gezien de omstandigheden die dan niet helemaal perfect waren voor mij. Je moet het doen met de benen van de dag en ik sta naast 2 wereldtoppers op het podium bij de profs.

Natuurlijk volgen wij en haar fans Alicia tijdens de volgende wedstrijden en het WK in België eind deze maand.