In het zog van Mathieu van der Poel een hoofdrol opeisen

Mathieu van der Poel, is ook voor het hedendaagse Nederlandse mountainbiken al een halfgod gebleken. Een dikke en bekeken Worldcup overwinning, Nino Shurter die toch gekend is als de beste biker van de wereld moet hem laten gaan. Zoiets wil ik mijn betoog beginnen.

Vrouwen zijn van oudsher voor de Nederlandse wielersport zeer waardevol gebleken. Dat is momenteel met het mountainbiken niet anders. Mathieu van der Poel is een geschenk uit de hemel voor de mountainbike volgers bij de mannen. Echter werpt dat een beetje een schaduw over 2 vedetten die momenteel meer dan wereldtop zijn. Anne Tauber en Anne Terpstra zijn 2 vrouwen die de afgelopen jaren maar zeker vanaf vorig jaar het Nederlandse mountainbiken op de kaart hebben gezet. Met klinkende overwinningen en heroïsche uitslagen geven zei mede leiding aan de UCI ranglijst.

De vele vele uren van training, afzondering van familie, blessures, Schaatsen, zware blokken trainingsblokken afwerken op hoogte, zorgen dat je moraal goed blijft enz enz. Deze twee vrouwen hebben het er voor over en plukken momenteel de vruchten van hun inspanningen. De traditionele landen in het mountainbiken maken meer dan eens pas op de plaats voor onze kanjers. Alle volgers in het mountainbiken en dan natuurlijk vooral de Nederlandse volgers kijken reikhalzend uit naar hun prestaties.

Bijna was het gelukt voor Anne Tauber, een overwinning in een Worldcup wedstrijd. Ga er maar aanstaan, in 2 Worldcups de pechduivel tegen komen terwijl je eigenlijk de beste bent in de wedstrijd. Anne doet het en gaat er mee om met die grote teleurstelling. Anne Terpstra die haar selectie wedstrijd heeft gekozen en dan niet die ene kiest waar ze 5e wordt maar precies die ene waar ze 7e wordt. Zo dicht bij en toch weer net niet. Het zal met die selectie voor de spelen ook voor Anne Terpstra goed komen, daar zijn we van overtuigd.

Dus heel kort gezegd hebben we voor de zeer nabije toekomst heel veel om naar uit te kijken. Dat de Landelijke en grote pers Mathieu van der Poel heel nadrukkelijk volgt is 1. Als ze dit nu ook doen bij deze 2 super vrouwen dan hebben we nog meer om naar uit te kijken. Offroadbikers heeft momenteel nog de tijd, nog de middelen om naar grote Buitenlandse wedstrijden te gaan, hoe graag we dit ook willen. Niets mooier dan onze toppers in alles wat ze doen te volgen. Wij houden wel nauw contact met de renners en gaan er zeker niet aan voorbij dat ze mooie resultaten neerzetten. Geniet er van.